• Huvudsponsorer

Matchsnack: Frölunda-DIF

14 november 2017 17:18
Inför match

Ikväll startar SHL om efter landslagsuppehållet och Djurgården har åkt till Göteborg för att möta Frölunda. Matchen startar 19.00 och här kommer lite fakta inför drabbningen.


Frölunda ligger på nionde plats i tabellen och har spelat ihop 22 poäng så här långt. Djurgården ligger fortsatt på tredje plats med 32 poäng.

Frölunda har bara en seger på de fem senaste matcherna. Den kom den 28e oktober då man besegrade Linköping på hemmaplan med 4-0.

För Djurgården är statistiken omvänd. Inför kvällens match har vi bara en förlust på de fyra senaste, alla segrar kom dessutom i ordinarie tid.

Detta blir säsongens första möte mellan lagen. Förra säsongen vann lagen båda sina respektive hemmamatcher.

Båda lagen har gjort 42 mål så här långt i årets SHL. Bäste målskytt i respektive lag är Renè Bourque och Victor Olofsson som båda har gjort 7 var.

Djurgården har klättrat ordentligt i boxplayligan de senaste omgångarna och är nu trea, då vi håller tätt i 84,09 procent av våra numerära underlägen.

Frölunda tillhör å sin sida de fem bästa lagen i powerplay så här långt. Kvällens motståndare har hittills gjort 12 mål i spelformen vilket innebär en effektivitet på 22,64 procent.