Spelarinitiativ för insamling mot bröstcancer
Publicerad: 2016-10-19

Djurgårdens damlag har tagit initiativet till att samla in pengar till bröstcancerforskningen. För varje mål de gör i torsdagens hemmamatch mot Brynäs skänker de en summa pengar till bröstcancerforskningen.

Initiativet tillkom sedan Djurgården Hockeys VD Jenny Silfverstrand för några veckor sedan blev en av de 9 000 kvinnor som varje år får beskedet att de drabbats av bröstcancer. Efter en operation där läkarna tror att tumören ska vara borta genomgår hon just nu cytostatikabehandling som ett första steg för att minska risken för återfall. 

- Jag blir rörd av spelarnas initiativ. Det betyder mycket inte bara för mig utan för alla som drabbas av bröstcancer. Jag har en utmanande tid framför mig med många tuffa behandlingar. Jag ska inte med ord beskriva hur behandlingarna är att genomgå men jag ska beskriva känslan när man får ett sådant här stöd, och det är att det värmer långt in i hjärtat. Jag hoppas att vi kan göra skillnad i forskningen kring bröstcancer, för det är när vi människor gör saker tillsammans som vi är som starkast, säger Jenny Silfverstrand.

Framöver lägger Jenny fullt fokus och all kraft på sina behandlingar.

Initiativet till insamlingen kom sedan damlaget fick beskedet om att Jenny drabbats. Julia Östlund berättar om att de i laget blev väldigt berörda. 

- Vi vill så klart hjälpa våra egna i djurgårdsfamiljen och visa att vi tillsammans är starka. Det här är vårt sätt som vi hoppas ska göra skillnad för framtiden, säger Östlund. Vi kommer också att uppmana alla som går på matchen mot Brynäs att skänka en valfri summa pengar.

Vill du också hjälpa till i kampen mot bröstcancer? Haka på spelarnas utmaning och skänk valfri summa pengar per mål som görs i matchen mellan Djurgården och Brynäs på Hovet på torsdagskvällen - eller skänk en valfri summa pengar direkt. Varje bidrag gör skillnad, stort som smått!

Enklast ger du din gåva till Djurgården Hockeys insamling hos Cancerfonden. Skänk pengar här till insamlingen Djurgården för bröstcancerforskning

Djurgården Hockey