Äntligen kom "riktiga" debuten för Simon Johansson
Publicerad: 2017-12-20
Nyhet
Djurgårdens nummer 18 i går var Simon Johansson, back i 20-laget, som fick göra A-lagsdebut på riktigt när han noterades för nästan nio minuters speltid.

J20-backen Simon Johansson, 18 år, gjorde igår sin ”riktiga” A-lagsdebut när han fick speltid i segermatchen mot Karlskrona. Tidigare har han spelat 14 sekunder i hemmamatchen mot Växjö i november. I går blev det 8 minuter och 56 sekunders speltid för Simon Johansson - som var på gott humör efter segern. – Det var sjukt kul att få spela. Förra gången jag var uppe blev det bara ett byte nämligen, säger Simon Johansson.

Du såg pigg ut på isen. Är det svårt att hålla tillbaka när man tycker det är så kul? – Det är klart att det blir en kick, längesen man var så här pigg på en match. I början blir det att man nästan vill för mycket. Men man behöver ju inte överarbeta situationerna utan det viktiga är att göra sin grej. Nyman (Stefan Nyman, assisterande tränare) har hjälpt mig mycket med massa detaljer så det har varit skönt.

Vad är du mest nöjd med din insats så här efteråt? – Jag var snabb med pucken och spelade enkelt.

Och lagets insats? – Som lag löste vi det bra när Karlskrona ställde upp och bakade hem. Vi hade en bra fart genom mittzonen och en bra push i båset under matchen.

Djurgården Hockey