• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Söndag Sön 18 Mars Mar
Tisdag Tis 20 Mars Mar
Torsdag Tor 22 Mars Mar
Lördag Lör 24 Mars Mar
Måndag Mån 26 Mars Mar
Tisdag Tis 3 April Apr
Torsdag Tor 5 April Apr
Lördag Lör 7 April Apr
Måndag Mån 9 April Apr
Onsdag Ons 11 April Apr
Fredag Fre 13 April Apr
Lördag Lör 15 September Sep
Torsdag Tor 20 September Sep
Lördag Lör 22 September Sep
Torsdag Tor 27 September Sep
Lördag Lör 29 September Sep
Torsdag Tor 4 Oktober Okt
Lördag Lör 6 Oktober Okt
Lördag Lör 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 18 Oktober Okt
Lördag Lör 20 Oktober Okt
Onsdag Ons 24 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 1 November Nov

Karlskrona vann på straffar

19 oktober 2017 21:14
Matchrapport

Det blev ett tight möte mellan Djurgården och Karlskrona som slutligen krävde straffar. Efter straffläggningen stod det klart att en poäng åkte med hem till Stockholm och två poäng stannade i Karlskrona.


Spelet var avvaktande till en början i kvällsmatchen borta mot Karlskrona. Lagen kände på både varandra och matchtempot, där ingen riktigt tog tag i matchen. Cirka sju minuter in i tog hemmalaget tag i taktpinnen och DIF fick backa hem för att hjälpa Adam Reideborn att försvara målet. Målvakten testades av flera vassa skott, bland annat en riktig luring från Joel Kellman och en hårt direktskott från Morten Madsen. Inget som blev för svårt för #39 som enkelt höll tätt.

Djurgården tilldelades matchens första utvisning, men att läsa Karlskronas powerplay hade inte DIF några problem med och Axel Jonsson Fjällby fick snabbt komma in i matchen igen. Med fem man på isen forcerade DIF framåt, men utan någon utdelning. Skott och kreativa spelvarianter testades mot mål, men burväktaren Johannes Jönsson höll tätt.

Med 30 sekunder kvar av perioden drog KHK på sig en utvisning och Djurgården fick således avsluta den första perioden och inleda den andra i numerärt överläge. Målvakterna höll tätt för båda lagen och Djurgården hade många fler växlar att lägga i än vad som visades första 20 minuterna.

Iskallt mål av Linus Johansson

Adam Reideborn blev en ännu viktigare pjäs med sin kyla och tålamod en längre sekvens i den andra perioden. Karlskrona skapade något som närmast kan beskrivas som kalabalik, det blev en stor röra framför mål och den enda som såg riktigt lugn ut var Reideborn. Karlskrona var så nära ett mål som ett klingande skott i stolpen.

Robert Ohlsson var inte nöjd med spelet som var på isen och valde att ta time-out. Vad som sades där var tydligt att det gick hem, knappa tre minuter senare spräcktes målnollan och pucken hamnade tillrätta i kassen. Axel Jonsson Fjällby läste och bröt ett anfallsförsök av hemmalaget, passade upp till Linus Johansson som iskallt öppnade en stor lucka på Jönsson. Målet stod efter ett par dragningar helt öppet och Johansson kunde utan några problem ge DIF ledningen.

Djurgårdsledningen var intakt och perioden gick till vila med 1-0 på tavlan. Spelet var tight och något slarvigt från de båda lagen. Karlskrona gjorde allt för att stoppa Djurgården att starta sitt heta, aggressiva spel framåt och försökte samtidigt sticka mot mål på de chanser som gavs.

"Jag tänkte inte så mycket, har testat den på träning ibland med att finta skott, gå backhand och lägga in den med forehand", sa Linus Johansson i intervju med C More.

Kvittering tvingade fram förlängning

Spelet inledningsvis av den tredje perioden var placerat i Djurgårdszonen och hemmalaget hade inga tankar på att Djurgården enkelt skulle plocka hem tre poäng ikväll. Karlskrona fick två utvisningar med sig kort inpå varandra och i det andra kom det en kvittering till 1-1. Ett backskott styrdes nära inpå målet och Adam Reideborn var chanslös att stoppa pucken.

Djurgården drog igång ett anfall direkt efter kvitteringen för att hitta tillbaka till ledningen men utan resultat. Snart började matchbilden svaja lika mycket som tidigare och ingen av lagen skapade något disciplinerat spel. Karlskrona fick periodens vassaste chans när Per Carlsson sköt en retur rakt i stolpen, pucken sökte skydd under Reideborn som snabbt knep ihop benen om den. Sekvensen efter låg utespelarna i en hög över målvakten och pucken låg i säkert förvar, tillräckligt långt ifrån mållinjen.

Precis som tidigare perioder kunde klockan ticka förbi hyfsat ostört och det var inget undantag nu. Djurgården hade svårt att få igång sitt egna spel och likaså hade passningarna svårt att hitta fram. Med 1-1 ringde slutsignalen och period nummer tre lämnade plats för förlängning.

Förlängningen var mestadels fördelat runt Adam Reideborn som fick kriga hårt för att freda målet. DIF hittade till ett kort anfall men fantasin tog slut i offensiva zonen och spelet svängde snabbt om igen. Även förlängningen kom till ett slut och för andra matchen i rad skulle den avslutas med straffar.

Där gjorde Karlskrona inga misstag och krigade för att extrapoängen inte skulle åka med Djurgården hem.