Holtz tvåmålsskytt i segern mot Södertälje
Publicerad: 2019-08-09
Träningsmatch
Det blev seger i säsongens första match. Mot Södertälje i Scaniarinken vände vi tidigt 0–2-underläge till 5–2-seger efter att både Alexander Holtz och Tom Wandell blivit tvåmålsskyttar.

Laget har kört dubbla, hårda pass den här första isveckan.

Därför såg benen tunga ut inledningsvis i första träningsmatchen.

Skärpan var inte heller på topp i första perioden och Södertälje gick upp i en 2–0-ledning.

Men sedan väcktes laget.

Rejält.

Det var ett helt annat Djurgården som klev ut i andra perioden och dominerade matchen stort.

Det gav också utdelning.

Först visade Michael Haga prov på vass skridskoåkning när han skrinnade sig förbi hemmabackarna och helt fri med målvakten la han in pucken retfullt mellan benen.

Det var fortsatt stor Djurgårdsdominans och 2–2 kom efter vackert powerplay-spel.

Ett klapp-klapp-spel mellan Linus Hultström, Michael Haga och Jacob Josefson innan den sistnämnde serverade Alexander Holtz som kunde nypa dit pucken från slottet.

Vi vände också på matchen innan andra periodpaus.

Tom Wandell snodde pucken vid kortsargen och fixade 3–2-målet med att fräckt lirka in pucken via köksvägen.

Och det var inte över för varken Wandell eller Holtz.

Bara 22 sekunder in i tredje perioden styrde 17-åringen in sitt andra mål på Hultströms backskott innan Wandell, på samma sätt, fixade in 5–2-målet.

Vi hade bud på betydligt mer, och siffrorna kunde ha varit större, men slutresultatet stannade till sist vid 5–2 efter att vi vunnit skotten med 43–15.

Stort tack till alla fans som tog sig till Scaniarinken. Hundratals Djurgårdare hade slutit upp vilket också gav seger på läktaren.