#63 Josefine Jakobsen
Publicerad: 2016-08-22

Näst sista spelaren ut att presenteras är danska #63 Josefine Jakobsen. Hon är 25 år och uppväxt i Aalborg.

 

Hur kommer det sig att du började spela hockey?
-Min syrra och brorsa spelade sen började jag också att spela. Jag kunde väl knappt gå innan jag fick mina första skridskor på. Syrran slutade ganska tidigt med hockeyn medans brorsan fortfarande spelar.

Josefine Jakobsen är en tvåvägsspelare som har en bra blick för spelet, bra på tekningar men framförallt bra händer som hon väljer att uttrycka sig om hennes främsta egenskaper som spelare.
-Jag gillar att täcka skott nästan lika mycket som att göra mål.

-Jag är kanske inte den som säger mest i laget. Jag har hörapparater och försöker bara att hänga med på samtalen i omklädningsrummet så gott det går. Man hör mig mycket mer på isen än utanför. När det behövs som mest kommer säger jag vad jag tycker också. Jag försöker vara en ledare genom mina uppträden mer än med munnen.

Har du någon spelare du ser upp till?
-Som hockeyspelae har jag alltid tyckt om Sidney Crosby, det sättet han spelar hockey och är som person. Även min bror Julian Jakobsen har jag dom senate åren lärt mig mycket av om hur man tränar och äter, men framförallt hur viktigt det är att ta hand om kroppen.

 

Hon har många hockeyminnen men något som är ett av dem främsta är när hon var med och vann SM-guld med segeltorp sista året innan hon åkte till College.
-Jag gjorde det avgörande målet i övertid.

Vad skulle du vilja säga till de som aldrig varit på en damhockeymatch?
-Kom och titta, du kan inte bedöma nånting du inte har sett på riktigt.

 

Tre snabba frågor
Turmål eller läcker assist

Avbytarbänken eller utvisningsbåset

Bäst i laget eller bra lagkamrat

Angelica Lindeberg