Marcus Krüger: "SSK kommer att sätta oss på prov"
Publicerad: 2023-02-03
#DIFSSK
Han är en av ligans främsta poänggörare och bäst i klassen med åtta mål och 31 assist - men Marcus Krüger värdesätter annat klart högre. Här sätter kaptenen ord på vikten av onsdagens seger, mötet med Södertälje och sin egen kurva.

Formen har så sakteliga börjat att peka uppåt för Djurgården. Efter en resultatmässigt blytung start på 2023 har laget vuxit in i året, närmast med tre vinster på de fem senaste matcherna. I onsdags blev det två härliga poäng, men framförallt en stark seger borta mot ligans kanske mest formtoppade lag i Mora. Jonathan Lekkerimäkis avgörande innebar 3-2 till DIF efter straffar.

– Precis, det var skönt att få med sig en seger ur en jämn match. Vi har spelat några jämna matcher som vi har förlorat på just straffar tidigare. Så grymt skönt att vinna nu, jag hoppas att vi har med oss det in till imorgon, kommenterar Marcus Krüger.

Lagkaptenen ser tillbaka på uddamålsvinsten, där DIF öppnade målskyttet innan ens en minut var spelad. När Krüger ska sammanfatta vad han och laget tar med sig sticker även just matchinledningen ut.

– Ja, jag tycker framförallt att starten var stark. Sen tog Mora kommandot lite, men den sista halvan av matchen var ganska bra från vår sida, analyserar Krüger och fortsätter;

– Vi gör en del bra grejer, sen fortsätter vi ju att bygga vidare på vårt spel och bli så trygga vi kan i det. Förhoppningsvis kan vi börja vinna de här tighta matcherna framöver.

{!A}

Stärkta av vinsten över Mora rullade Djurgården hem under onsdagskvällen. Igår samt idag har laget hållit igång på Hovets is, med förberedande träningar inför det som komma skall. Slutspurten av HockeyAllsvenskans grundserie rullar nämligen vidare och imorgon, lördag, väntar en laddad och viktig hemmamatch mot Södertälje. Klassikermötet går mot slutsålt och Krüger ser fram emot morgondagen.

– Det var ett tag sen som vi mötte dem nu. SSK har spelat bra på slutet, det blir ett bra test för oss att se var vi står. Sen så klart kul att komma hem till Hovet och spela igen.

Om sin nya kedjekamrat: "Riktigt roligt att få spela med 'Lekki', han har de här spetsegenskaperna"

Vid en titt på Djurgårdens laguppställning till valfri match hör det till vanligheterna att hitta Marcus Krügers namn som center i förstakedjan. Den senaste tiden har han där haft sällskap av Jonathan Lekkerimäki, som kommit igång på den här sidan årsskiftet med en del poäng. I onsdags var det även 18-åringen som var kyligast i straffläggningen och sköt segermålet. Kaptenen är full av lovord över talangen.

– Det har varit kul att spela med Jonathan ända sen han kom tillbaka från JVM. Nu senast med "Brodda" också, det är alltid roligt och jag känner så klart honom lite mera. Men oavsett vem jag spelar med, för vi har mixtrat runt lite, har det känts väldigt bra. Sen är det självklart just nu riktigt roligt att få spela med "Lekki", som har de här spetsegenskaperna som är rätt unika, förklarar Krüger.

För egen del har poängen fortsatt att trilla in i en alltmer strid ström för 32-åringen. Med åtta mål och 31 assist leder han den interna poängligan, samt placerar sig som sjua i hela HockeyAllsvenskan. Det i sig är sekundärt för honom själv.

– Llite som jag sagt tidigare, nuförtiden mäter jag inte mitt spel i enbart poäng. Men om det som behövs för laget är att jag producerar poäng så gör jag gärna det. Det är inte mina mål eller assist som jag kollar på efter matcherna. Jag tycker ändå att det har känts helt okej på slutet, men jag hoppas att jag har lite mera i mig i spelet i stort, resonerar Krüger.

Till morgondagen då och matchen mot Södertälje. Vad ser du som nyckelfaktorerna för att det ska bli tre poäng?

– Att vi vågar spela vårt spel. För som jag sa, SSK är ett bra lag och de kommer verkligen att sätta oss på prov. Vi måste våga spela.

Hannes Feldin