Ahlén: "Får gåshud av publikhavet"
Publicerad: 2016-09-19

I de senaste matcherna har Mikael Ahlén varit tillbaka i Djurgårdens laguppställning och han känner sig taggad för att SHL drar igång på torsdag. 

Mikael Ahlén är inne på sin fjärde raka säsong i Djurgården efter att han kom tillbaka till klubben inför säsongen 13/14. Det har med andra ord blivit ett par hemmapremiärer på Hovet för #52 som uppskattar hemmapremiärer lite extra. 

- Jag tänkte på det förra året när jag gled in där första matchen. Man får samma chock varje gång och det är en sjuk känsla med atmosfären och gåshuden som man får av att komma ut till publikhavet. Det ger en verkligen energi.

På lördag är det alltså dags igen när Malmö står för motståndet på Hovet. Säsongen hittills har bjudit på avancemang i CHL och flera bra träningsmatcher mot SHL-motstånd. Mikael Ahlén missade ett par veckor tidigare på försäsongen men har spelat i lagets senaste matcher och är på gång:

- Jag hade en liten skavank i ett par veckor men fick gnugga skridskoåkning istället. Det har stärkt mina ben och min uthållighet och har gjort mig gott. 

Vad känner du att du har utvecklat till den här säsongen?

- Jag känner att jag blivit äldre och vågar hålla i pucken lite mer. Det är något som jag ständigt försöker utveckla. Skridskoåkningen har jag tagit kliv i också. Vi har fortsatt på spåret med mycket tung styrketräning och jobbat med explosivitet. Och jag har åkt extremt många varv på isen och det har gjort mycket för min skridskoåkning.

#52 Mikael Ahlén i kamp om pucken med en motståndare

En förändring till den här säsongen är att Robert Ohlsson nu är huvudtränare i Djurgården Hockey. Mikael Ahlén har bra koll på honom sedan tidigare då han var assisterande tränare i Djurgården J20 när Ahlén spelade där.

-Det har varit en rätt tuff försäsong med tuffa pass och långa dagar men det har funkat bra hittills. Han har mycket positiv energi och kommer med många tips. Han verkar vara rak och ärlig och det gillar jag. Det har ju blivit en vana för mig att mina juniortränare har blivit huvudtränare i A-laget, säger Mikael Ahlén som haft både Hans Särkijärvi och Tony Zabel som både juniortränare och A-lagstränare.

På isen har det blivit spel med parhästen #17 Henrik Eriksson och centern #47 Linus Johansson. Den senare är en ny bekantskap i Djurgården (kom från Mora i somras) som Mikael Ahlén tycker kommit in bra både på och utanför isen.

-Han är jätteskön i omklädningsrummet, bjuder på sig själv och är en glädjespridare. På isen är han åkstark och ruggigt stark med pucken. Han är lite lik Honken på det sättet att han är stark med pucken och ett bra komplement till mig och ”Hank” som gillar att jobba hårt.

Ingen biljett till hemmapremiären på lördag?

Då kan du köpa din premiärbiljett här. 

 

Joel Widerberg