Populär flicktimme på Myren
Publicerad: 2018-02-07
Nyhet
Sugen på att spela hockey? Flicktimmen är en del av vår Hockeyskola och är en timme på lördagar 12.00-13.00 som bara är för flickor

Vad är flicktimmen på Myren?
– Flicktimmen är en del av vår Hockeyskola och är en timme på lördagar 12.00-13.00 som bara är för flickor. De senaste åren har vi sett, inte minst med vår lyckade flicktimme på Östermalms IP som vi har tillsammans med Brinkens IF, att vi når många fler nya tjejer när vi skapar en egen tid för bara tjejer. Tjejerna är så klart också välkomna att vara med i de blandade grupperna i Hockeyskolan, säger Pontus Lundqvust, flickansvarig på Djurgården Hockey.

Är det uppskattat?
– Vi upplever det som väldigt uppskattat. Vi har haft stor framgång att locka nya tjejer på Östermalm, nu hoppas vi att ska kunna locka lika många på Myren. Vår flickverksamhet tillsammans med Brinken växer hela tiden och i år har vi två lag och två flicktimmar. Totalt har vi ungefär 40 tjejer i åldrarna 5-15 år.

Hur gör man om man vill vara med?
– Du går in på www.ishockeyskolan.se, väljer Djurgårdens IF och fyller i alla fälten, därefter får du ett välkomstmejl från mig med lite mer information om vad som gäller hos just oss i Djurgården, avslutar Pontus Lundqvist.

Joel Widerberg