Förlust i premiären trots bombardemang
Publicerad: 2020-09-12
Dam
Det blev inte den säsongsstart som vi hade hoppats på mot SDE under lördagen. Vi var visserligen dominanta i spelet men effektiviteten stod gästerna för. 0-4 trots 53-19 i skott.

Det var en rivstart från vår sida i första perioden där vi tryckte ned gästerna i egen zon stora delar av de första 20 minuterna. Skotten slutade 17-4 i vår favör trots att vi spelade med två spelare mindre vid två tillfällen. De klarade vi av utan större problem men ett skott hade slunkit in mitt i perioden. Det fick inte spelet att ändras utan vi fortsatte att göra det vi skulle på isen – effektiviteten var skillnaden.

Repris i andra
Matchbilden ändrades inte de kommande 20 minuterna utan vi jagade en kvittering och fortsatte komma i bra lägen. Mitt i den pressen kommer en kontring och ett avslut från kanten letar sig n bakom målvakten. Tungt slag för oss sett till spelet och det skulle bli värre. I boxplay släpper vi in ännu ett mål med sex minuter kvar av perioden. Vi avslutar i spel fem mot tre och parkerar i offensiv zon. Vi får in ett skott men det döms bort för hög klubba – det målet hade vi behövt med oss in i tredje.

Sista i tom kasse
Tredje perioden präglades även den av ett mer desperat Djurgården som gjorde allt för att komma in i matchen målmässigt men det var inte vår kväll. Pucken ville helt enkelt inte in målet. Istället händer det som kan hända när vi plockade målvakten för att försöka skapa ännu mer tryck – vi släppte in ett till.
Nu är det bara att ladda om till måndagens derby mot AIK. Spelet finns där vi behöver få upp effektiviteten.