Storseger i första kvartsfinalen
Publicerad: 2020-02-19
Dam
Vackra mål och storseger 5-1 i första kvartsfinalen mot AIK. Nu har vi chansen att kvittera ut semifinalbiljetten hemma på Hovet redan på lördag.

Vi slutade fyra i tabellen, AIK femma. Att det dessutom var derby gjorde vår kvartsfinalserie till den mest intressanta av alla.
Vi hade vunnit samtliga bortamatcher mot AIK under grundserien, och fick en drömstart även i kväll när Jennifer Wakefield höll sig efter bara 2.31 och spräckte målnollan.
Första perioden var annars jämn och vi lyckades också klara av två raka numerära överlägen på ett föredömligt sätt.
I andra perioden visade Sarah Bujold, nyligen utsedd till Årets Utropstecken, vägen när hon fixade 2–0-målet.
En stark prestation 5.48 in i andra perioden när hon från vänster avslutade kliniskt i det bortre krysset.
Vi tog över mer och mer ju längre perioden gick.
I slutminuterna etablerade vi ett ordentligt tryck på AIK och då kom också utdelningen.
Andrea Dalen klev in i slottet och avslutade med ett handledsskott upp i nättaket fram till 3–0 – med fyra sekunder kvar av perioden.
Andra perioden fortsatte vi att uppträda väldigt stabilt och tryggt och när Josefine Jakobsen fick stå helt ren framför målet och stöta in 4–0 kändes matchen klar.
AIK reducerade visserligen med fem minuter kvar, men det här var vår match och Jakobsen kunde till sist fastställa slutresultatet 5–1.
Stor eloge också till Samantha Ridgewell i kassen. Hon gjorde flera avgörande räddningar och var trygg och stabil genom hela matchen.
Nu leder vi kvartsfinalserien, som spelas i bäst av tre, med 1–0 i matcher. Redan på lördag 13.00 hemma på Hovet kan vi säkra en plats i semifinalen.