Förlust i sudden death - igen
Publicerad: 2018-04-09
Nyhet
Vi tappar en 2-0 ledning och Skellefteå drar det längsta strået i förlängningen. Skellefteå har nu 3-1 i matcher och vår uppförsbacke är brant. Vi måste nu vinna tre raka matcher.

Vi har tagit tillbaka hemmafördelen i semifinalen. Vi tog ledningen tack vare en riktigt stark andra period där vi tryckte tillbaka Skellefteå och även fick utdelning. Det första gör Mikael Ahlén efter ett grymt bra förarbete av Linus Johansson som gräver fram pucken från en position bakom kassen. Ahlén svarar upp med ett distinkt avslut upp i nättaket.
Vi fortsatte att ha kommandot genom hela perioden och i slutet kommer vi två mot noll när Linus Johansson släpper till Jonathan Davidsson som ensam med Ortio lägger in 2-0.
Det ska sägas att den första perioden var i de första 12-13 minuterna en anstormning från hemmalagets sida. Där hade Reideborn marginalerna på sin sida när pucken dansade på mållinjen två gånger. Vi åt oss in i perioden och som sagt var tog över i andra.
Tredje perioden blev gastkramande. Skellefteå inledde i powerplay och vi redde ut det mycket bra. Vi klarade av det men det gav också hemmalaget en medvind i spelet. Trots det kom reduceringen lite slumpartat när pucken studsade deras väg och Oscar Möller kunde snärta in pucken. När man väntade på en anstormning så kom den - av Djurgården. Vi pressade tillbaka aik och det var först när vi drog på oss en utvisning med fem minuter kvar som trycket kom. Det gjorde det också men Reideborn var tryck i kassen tillsammans med försvaret som tog bort både spelare och returer framför mål. Med två minuter kvar och Ortio var på väg att lämna kassen lyckas Skellefteå få in kvittering med en styrning och tog matchen till sudden.
Nu väntar semifinal 5 i Globen på onsdag.
Vändningen börjar då. Kom och stötta oss.