• Huvudsponsorer

Skottglad Bergfors trivs med Ljungh

21 november 2017 14:50
Intervju

Niclas Bergfors blev målskytt i vår senaste hemmamatch (Växjö) där han även var nära att sätta en straff. Även mot Karlskrona skapade han målchanser (fem skott på mål)


Niclas Bergfors har onekligen kommit till lägen de senaste fem matcherna. Totalt har han fått till 19 skott på mål och senast mot Karlskrona kom Bergfors till flera avslutslägen - där Johannes Jönsson räddade allt. Bergfors ansiktsuttryck signalerade "hur är det möjligt?" när pucken inte ville in.

– Det blev lite frustrerande för vi ägde matchen totalt. Vi hittade vägar att inte göra mål och han hittade vägar att ta puckarna. Det var en jobbig förlust. Vi har krigat bra mot väldigt bra många bra lag och sedan får vi plötsligt inte alls in en puck.

I matchen innan, hemmamatchen mot Växjö, gjorde dock Niclas Bergfors mål - där var han även nära att göra mål på en spektakulär straff när han stod för en snurrfint innan han avslutade.

– Jag har kört den ett par gånger förut och den brukar vara ganska säker. Jag kunde varit lite kyligare och föst pucken mer mot mitten av målet.

Hur ser du på den annfallsorienterade hockeyn som vi spelar? – Vi jobbar mycket på hur vi ska ta oss in mot mål och vi lägger mycket tid på det på träningarna också. Det är en viss charm med den här ligan där många lag överbelastar i egen zon i sin defensiv. Då gäller det att hitta vägar in mot mål, något som jag tycker att vi gör ganska bra och där är starka som lag, säger Bergfors som inte är orolig för en fortsatt måltorka.

Niclas Bergfors hittade förra säsongen en bra kemi med Markus Ljungh och av Bergfors nio poäng i DIF-tröjan (på 13 matcher) förra säsongen var Ljungh inblandad i fem. Om vi återkopplar till Bergfors 19 skott på mål de senaste fem matcherna kan vi konstatera att han spelat tillsammans med Ljungh just de senaste fem.

– Jag trivs jättebra med Ljungh, han hittar insticken och har ett bra tålamod med pucken. Det är ju man vill åt. Du behöver inte lägga så mycket energi för att jobba dig fram till lägena utan du vet var du har din medspelare. Det frigör i stället så mycket energi därute på isen och när man väl har det där att det klickar så är det så mycket roligare att spela hockey, säger Bergfors.