Säsongens första vinst
Publicerad: 2018-09-22
Dam
Det var två hungriga lag på Hovet i eftermiddags. Gästande Leksand som gjorde sin första bortamatch fick dock se sig besegrade av Djurgården som vann med 2-1.

Efter de tre tidigare matcherna sa Alana Blahoski inför matchen att första målet blir viktigt, kanske till och med avgörande. När pucken släpptes var det full fart och 2.59 in i första perioden kom första målet, och det till Djurgårdens glädje.

Det skulle däremot bli en glädje som tystades ner innan perioden var slut, det när Leksand med bara några minuter kvar av perioden kunde kvittera genom Tawnya Guindon.

När den andra perioden kom igång var det det böljande spel där inget av lagen helt kunde ta taktpinnen och föra spelet, vilket också resultatet speglade när det inför den trejde perioden stod fortsatt lika.

Två lag som liksom i början även i slutet kunde konstateras hungriga efter tre poängen, och trots ett jämt spel var det Djurgården som lyckades via Josefin Bouveng, assisterad av Sofie Lundin sätta 2-1 med knappt tre minuter kvar.

Inte helt oväntat passade Leksand på att ta en timeout som en sista utväg till att kunna kvittera och ta matchen till förlängning, men det utan utfall och Djurgården kunde därmed vråla ut i glädje efter att ha tagit första poängen för säsongen.