Kross på Hovet
Publicerad: 2018-11-17
Dam
Det blev en minst sagt målrik match ikväll när Djurgården kunde vinna med 11-1 mot gästande Göteborg HC.

Matchen skulle inledas med ett tidigt mål signerat gästerna när de redan efter 01.15 tog ledningen. En chock för båda lagen och till Djurgårdens tränare inte en glädjande syn.
– Komma ut som vi gjorde är absolut inte acceptabelt så hoppas det var en one hit wonder för våran del, sa assisterande tränare Joakim Engström.

Ledningen skulle däremot komma att bli kortvarig för Göteborg när Hanna Olsson drygt tre minuter efter kvitterade och därefter gick matchen i Djurgårdens tecken. Två minuter efter kvitteringen kunde Isabel Waidacher fixa 2-1 ledning och innan man gick till periodvila hann det bli 3-1 signerat Josefine Holmgren.

I andra perioden liksom tredje kunde "Klockan slår" spelas 8 gånger till med målskyttar som Josefine Jakobsen, Andrea Dalen, Sofie Lundin och sist men inte minst Michelle Yucel som gjorde sitt första mål i djurgårdsgårdströjan.

– Vi fick en rak höger tidigt vilket jag ändå tror var en nyttig väckarklocak - här går det inte att bara ställa in skridskorna. Tack och lov är varenda spelare i vårt lag drivnade resten av matchen så när vi väl får utdelning kan vi spela ut och fortsätta leverera.

Emma Rydlund lånades in född 2002, hur tycker du hon klarade av sin första SDHL-match?
– Emma spelade som vi tränare vill att alla ska spela och visar en mycket bra karaktär. En mycket lovande spelare som kommer bli väldigt duktig.

Imorgon väntar SDE på bortplan, vad blir viktigt för att ta ytterliare en vinst mot dem men också tre poäng?
– Imorgon ska vi komma springandes ut grindarna från första nedsläpp och sedan se till att fortsätta åka skirdskor, pressa hårt i egen zon, skjuta mycket med trafik framför mål.

Djurgården Hockey