Ohlsson vill fortsätta med hårt jobb och stenkoll bakåt
Publicerad: 2017-01-03
Inför JK-dagen
Huvudtränare Robert Ohlsson vill ta med sig intensiteten och försvarsspelet från matchen mot Frölunda till Järnkaminernas Dag och matchen mot Linköping på torsdag.

Djurgården avslutade året på allra bästa sätt när man besegrade Frölunda med 3-2 inför över 13 000 i Globen. I den första perioden tog man ledningen med 1-0. Frölunda kvitterade visserligen till 1-1 men Djurgården tog återigen kommandot i matchen genom att göra både 2-1 och 3-1. Segern var viktig och de tre poängen välbehövliga. Huvudtränare Robert Ohlsson och hittar många positiva faktorer när han blickar tillbaka på matchen.

– Resultatet var bra och vi gjorde en bra prestation. Framför allt i den andra perioden där vi var på och stressade deras backar vilket gjorde att vi kunde spela en del i deras anfallszon. Vi åkte skridskor på ett bra sätt vilkjet gjorde det svårt för Frölunda.

Efter matchen mot Karlskrona var du väldigt missnöjd. Vad gjorde ni bättre mot Frölunda?

– Jag tycker att vi låg på bättre mot Frölunda och hade bättre koll bakåt så att de fick kontra. Nu hade Frölunda ett kraftigt övertag i sista perioden men inte en massa frilägen. Vi gjorde ett bättre jobb i det intensiva spelet och hade bättre koll i det defensiva spelet helt enkelt.

– Nu vill vi fortsätta det här hårda jobbet och jag önskar och vill att vi kan vara lika intensiva och aggressiva mot Linköping på torsdag.

{!A}

På torsdag väntar som sagt nästa match i SHL, den första för året. Linköping står för motståndet och dagen till ära kommer det även vara Järnkaminernas Dag.

– Linköping är likt Frölunda ett spelande lag. Ett lag som verkligen spelar hockey och har forwards och backar som rör sig mycket med pucken. Det har skickliga spelare i laget och har några nordamerikanska spelare som kan hitta på mycket framåt.

Ingen biljett till Järnkaminernas Dag? Då kan du boka din här.

Joel Widerberg