HV71 fortsatt vinstlösa mot Djurgården
Publicerad: 2017-10-22
Dam
HV71 har aldrig vunnit mot Djurgården och den trenden fortsatte idag när man besegrade dem med 2-0.

Djurgården punkterade helgen med att ta ytterligare tre poäng, och har därmed denna veckans matcher tagit 8 av 9 möjliga poäng. En bra vecka.

Roger Öhman som i vanlig ordning alltid blir glad när det efter matchens slutsignal är seger är givetvis lika glad idag.
– Från start till mål så är det här den första matchen denna säsongen som jag tycker vi gör en stabil match i 60 minuter. En hel match utan några dalar.

– Vi orkar åka skridskor, sätta press och vi ger dem ingen tid någonstans, och det är precis såhär vi vill spela. Sen att vi ska vara det puckförande laget, vi som ska styra matchen, och det tycker jag vi gör trots att det är bortaplan, vi styr hela matchen.

Under matchens gång hördes Öhman med sin grötiga skånska säga att man backcheckade bra, något som också på sikt kommer leda till att blir ännu bättre.
– Vi jobbar hårt, alla jobbar väldigt hårt och det gör att inte får några farligheter emot oss. Vi kan ta med oss farten i anfall och är med farten hela tiden. Det gör att alla de skickliga tjejer vi har blir ett vapen för oss när alla åker så mycket skridskor.

Både igår och idag sköt ni många skott men trots det blir det idag ”bara” två mål fastän det kanske borde varit några kassar till?
– 200% fler än noll, det räcker. Vi pratar mycket om trafik och att lägga skott på mål, och 38 skott idag och..så länge vi vinner.

– Det kommer lossna, vi jobbar jättemycket mer och tycker redan att det blivit mycket bättre, från att ha jobbat i hörnorna till att gå in på mål på ett helt annat sätt, de senast två veckorna. Det har börjat ge lite resultat, men så länge vi tar tre poäng är jag nöjd.

"Goda chanser att ta tre poäng"

Att suga på karamellen att man numera har en vinstsvit är något som blir aktuellt i ett par dagar för på tisdag är det dags igen, bortamatch mot Leksand.
– Tuff bortamatch. Jag tippar på att det kommer se ut lite som idag, och att det är två ganska likvärdiga lag. Så som vi var idag, behöver vi också vara på tisdag. Gör vi en riktigt bra match på tisdag så har vi goda chanser att ta tre poäng.

– Vi är inne i ett bra stim, vi har mycket positivt i gruppen. Det är alltid såhär när man vinner - det är lite lättare att träna och lättare att jobba hårdare på matcher. Ska bli spännande, ser fram emot tisdag men först ska vi suga på den här vinsten.

I takt med eftermiddagens vinst intog Djurgården en fjärdeplats i tabellen med sina 23 poäng. Att lyfta upp är även att båda målvakterna, Agens Åker och Lovisa Berndtsson höll nollan i helgens matcher.

Angelica Lindeberg