Brodin vill vara framför mål ”Där är jag trygg”
Publicerad: 2018-04-13
Nyhet
Daniel Brodin var inne framför mål vid båda våra mål senast – och det är där han vill vara. – Det är därinne målen görs och det är där jag trivs att vara. Det är där jag känner mig trygg och stark. Det är där jag kommer vara, säger han.

Vi stod för en stark upphämtning senast i Globen och nu gäller det att fortsätta med segrar för att kunna vända hela semifinalserien. Daniel Brodin har inte fått så mycket istid sen han kom tillbaka från sin korsbandsskada – men i den senaste semifinalen klev han in i förstakedjan i den tredje perioden.
– Fick komma in med Peppe och Ljungh. Jag vet vad jag ska göra. Jag ska in på mål direkt och vara där. Vi får några bra byten och lyckas göra ner dem.

Han tyckte att Skellefteå var de som tog tag i matchen men att vi tillsammans med publiken ryckte tillbaks initiativet.
– De kommer ut ganska bra och sätter sin ton på match. Vi tar över mer och mer. I tredje blir det bra byten där vi får längre anfall. Då börjar fansen köra på också. När vi börjar spela bättre börjar publiken känna det och energin växer. Det är det som är slutspel i Globen. Vi vinner rättvist, säger han.

Daniel vet precis hur han vill att det ska se ut när han är på isen – han ska vara framför motståndarnas mål.
– Det är därinne målen görs och det är där jag trivs att vara. Det är där jag känner mig trygg och stark. Det är där jag kommer vara.

Semifinal nummer sex spelas ikväll i Skellefteå. Vi ligger under med 2-3 i matcher och måste därmed vinna för att få fram en direkt avgörande match på söndag i Globen.
Följ matchen på hemsidan, våra sociala medier eller på Cmore.

Mattias Lönngren