Jenny Silfverstrand "Beklagligt men nödvändigt"
Publicerad: 2020-03-15
Nyhet
Idag kom det slutgiltiga beslutet att slutspelet ställs in. – Vi har precis som alla andra klubbar sett fram emot ett slutspel men idag är det inte det sportsliga som ska vara i fokus. Det är andra värden som är viktiga.- säger Jenny Silfverstrand VD Djurgården Hockey. Här kommer hennes första tankar kring beslutet.

Svenska Ishockeyförbundet hörsammade vår rekommendation från SHL att ställa in det stundande slutspelet. Det är såklart beklagligt sett till att vi hade höga förhoppningar inför slutspelet men samtidigt direkt nödvändigt sett till utvecklingen av Coronaviruset. För oss innebär det här att vi avslutar säsongen omedelbart. Vi kommer att göra en säsongsavslutning med spelare och ledare som vi hade hoppats få göra i maj snarare än den kommande veckan.
Som summering så nådde vi målet med en plats bland de sex bästa och en direktplats till kvartsfinalspelet. Vi kände också att vi hade en bra chans att gå hela vägen den här säsongen. Att vi säsongen slutar nu betyder också att vi missade ett av våra stora mål för säsongen – vi lyckades inte kvalificera oss för CHL. Den möjligheten fanns under ett slutspel men är nu borta.
Vi har följt utvecklingen av Coronaviruset och det har stått mer och mer klart att slutspelet skulle tvingas avslutas. Det är de mänskliga värdena som måste sättas i främsta rummet och inte bara de sportsliga. Det här handlar om en säkerhetsfråga för inte bara publik utan även för våra spelare. Spelare som såklart påverkas av tankar rörande sina nära och kära precis som vi på kontoret.
Det som ligger framför oss är också att få en tydligare bild över vad denna situationen innebär för oss som klubb och förening på kort och lång sikt givet vår verksamhet samt omvärlden – vad innebär det här för oss ekonomiskt och vad innebär för vår sport, organisation samt fokus framåt. Det är en ny situation för oss och omvärlden och vi behöver ge oss lite tid för att kunna fatta bra beslut framgent.
Tack till alla er som har stöttat oss under säsongen både på plats och på avstånd. Det är det stödet som vi alltid kommer behöva.
Jenny Silfverstrand
VD Djurgården Hockey
Här är beslutet i sin helhet med förtydliganden rörande SM-guld och rörelser mellan serier.

Djurgården Hockey