Tillbakablick: Järnkaminernas Dag
Publicerad: 2017-01-04
I morgon möter vi Linköping på Hovet. Nedan ger vi er en tillbakablick till Järnkaminernas Dag de senaste fem åren.

9 januari 2016 - DIF - Örebro 3-5

Ingen JK-dag att minnas i den bemärkelsen att det blev en 3-5-förlust hemma på Hovet där Örebro gjorde hela tre mål i den första perioden. DIF gick nästan ikapp och ställningen var 3-4 fram till 18:40 i den sista perioden när Örebro gjorde sitt femte mål för dagen och sedermera tog tre poäng på Hovet.

Se klackklipp från matchen

Lördag 3 januari 2015 - DIF - Örebro 2-1 efter straffar

Örebro var länge i ledning i en match som DIF vann skotten i med 33-23. I den tredje perioden lyckades Marcus Sörensen kvittera med bara minuten kvar. Efter en underhållande förlängning med många chanser gick matchen till straffar där Mikael Samuelsson blev matchhjälte efter att ha stått för två fina straffar som resulterat i mål.

– Otroligt skönt att få med oss två poäng här i dag. Vi ville ha tre, men fick två, tyckte Djurgårdens Marcus Sörensen i C More efter segern.

6 januari 2014 - Djurgården - Timrå 4-0

Inför 7737 åskådare på Hovet tog Djurgården kommandot direkt och tog ledningen med både 1-0 och 2-0. I den tredje perioden utökade man ledningen till 3-0 och 4-0 där Marcus Sörensen blev Djurgårdens sista målskytt i matchen. Timrå fick endast iväg 13 skott mot Djurgårdens mål medan hemmalaget trummade på och hade 37 skott på mål. Adam Reideborn höll nollan.

4 januari 2013 - DIF-Karlskoga 6-1

Karlskoga tog ledningen inför 8094 åskådare på Hovet och resultatet stod sig fram till den tredje perioden då Marcus Sörensen kvitterade i power play. Målet gav Djurgården en rejäl energi och man gjorde ytterligare fem mål i perioden inför en fanatisk hemmapublik. Fredrik Bremberg gav DIF ledningen med 2-1 innan Jimmie Ölvestad satte 3-1. Två mål av Dustin Johner gav en 5-1-ledning innan Marcus Sörensen avslutade kvällen med att göra 6-1.

DIF-Skellefteå 3-2 - 7 januari 2012

En spännande match på Hovet där Djurgården tog ledningen med både 1-0 och 2-0. Men Skellefteå kom tillbaka och i den tredje perioden kvitterade man till 2-2 efter bara 58 sekunders spel. När Djurgården sedan spelade box play 13 minuter in i den tredje perioden avgjorde man matchen när Kristofer Ottosson satte det viktiga 3-2-målet inför en jublande hemmapublik.

Köp din biljett till morgondagens match och kom och se när Marcus Högström gör comeback på Hovets is.