Storseger mot Timrå efter sex olika målskyttar
Publicerad: 2018-11-13
Nyhet
Det blev en storseger mot Timrå med 6-3 efter att vi varit i förarsätet hela matchen. Mål av nyförvärvet Wirtanen och säsongsbästa för Strandberg när han gjorde sitt femte mål.

Det började bra för oss med utdelning direkt i den första perioden genom ovane målskytten Alexander Urbom som nu nätat två säsonger i rad. Nu genom ett distinkt avslut som ställde målvakten i Timrå. När tvåan kom bara minuter senare kändes det som på Hovet där vi också ryckte iväg. Om Urbom är en ovan målskytt så gjorde Wirtanen sitt första någonsin i SHL och Djurgården – nu var det nyförvärvets första match så inte så överraskande. Riktigt fin passning av Possler som Wirtanen kunde åka in i och styra in över benskyddet.
Deja vu känslan blev inte mindre när vi släppte in en reducering inte långt efter 2-0. Här slutade dock likheterna med första mötet. Strandberg såg nämligen till att vi återtog en tvåmålsledning och Jonathan Davidsson styrde snyggt in 4-1 och gjorde första perioden till en riktigt bra sådan för vår del.
Andra perioden lyfte Timrå upp spelet samtidigt som vi tappade lite fart. Trots det skapade vi flera bra chanser och tvingade målvakten i Timrå till flera bra aktioner. Robin Jensen i djurgårdsmålet var inte utan arbete han heller och såg lugn och trygg ut. Timrå fick in en reducering i perioden det efter att en puck styrts på en skridsko framför mål och helt ställt Robin.
I tredje perioden punkterades matchen när Emil Bemström nöp in 5-2 Jacob Josefson fick sedan äran att fastställa slutresultatet till 6-3. Timrå gjorde ännu ett mål efter en touch på väg till målet som ställde Robin Jensen.
Vi kliver upp på andraplatsen i tabellen på samma poäng som Frölunda – samma Frölunda som gästar oss nu på torsdag. Du ska vara där.