• Huvudsponsorer

Mattsson imponerar på tränarna

18 oktober 2017 09:29
Dam

Lisa Mattsson har hunnit spela 4 matcher av totalt 13 denna säsong men en sak är säker - hon har imponerat på tränarna, och ikväll är det dags att fortsätta när man möter Brynäs.


– Det är ett klart revanschsuget Djurgården i kvällens match. Ett sammanbitet lag med mera kämparglöd än i söndags.

– I söndags kom vi in i matchen med ett alldeles för svagt spel och lät Brynäs vara det spelförande laget. Vi blev passiva och saknade intensitet, det blir det ändring på.

Efter helgens matcher lyfte assisterande tränaren fram Hanna Hållander (Läs artiklen här) men även Lisa Mattsson gjorde en bra match enligt Joakim Engström.
– Lisa gjorde många rätt både i lördags och söndags. Hon river och sliter, viker inte ner sig i närkamper. Trots storleken är hon jobbig för stora backar att försvara mot.

– En av våra mest vältränade spelare med en väldigt stark motor så hon spelade som hon inte varit borta. Hon ursäktar sig inte på isen utan knyter näven och kör. En viktig spelare för oss.

"Bra känsla i kroppen"

För Mattsson själv har som stukade foten några veckor innan uppehållet kom tillbaka och visade vart skåpet ska stå direkt.
– Jag har längta varje dag i en månad nu att få spela igen så jag var och är fortfarande taggad med mycket energi och vilja.

– Jag hann bara spela två matcher innan skadan, men jag tyckte dock att vi inledde starkt men vi måste nu hitta tillbaka till mer kontinuitet i vårt spel. Det har varit tufft men en givande försäsong som har förberett oss för denna säsong. Jag har haft en bra känsla i kroppen med pigga ben.

Ikväll står Brynäs på schemat och matchbilden, den har Mattson en klar bild över.
– Vi måste gör det vi inte gjorde i söndags. Vi ska styra matchbilden, vara puckförande med mycket driv på mål och hålla tätt bakåt.