Jämna matcher I LHC Academy Cup
Publicerad: 2020-08-31
Junior
I helgen har J20 och J18 spelat turnering i Linköping. Och det var sex jämna och täta matcher som spelades – men där resultaten inte riktigt gick vår väg.

I fredags drog turnering, LHC Academy Cup, i gång i Östergötland.
Vårt J20-lag inledde med match mot Växjö, en målrik historia, där vi hamnade i 2–5-underläge inför sista perioden. Vi gjorde dock ett tappert försök att komma i kapp, men föll till slut med 4–5.
Dagen därpå mötte vi Frölunda och det blev också en målmässigt jämn historia. Det krävdes straffläggning för att skilja lagen åt och där drog dessvärre göteborgarna det längsta strået.
Under den avslutande dagen mötte vi värdklubben Linköping och vi hade ledningen efter en period, men tappade in tre puckar i mellanakten och föll med 1–3.
Även J18:s matcher var jämna och täta och likt J20:s inledande turneringsmatch blev J18:s också jämn och målrik. Matchen mot Färjestad gick till förlängning men väl där kunde vi inte avgöra utan förlorade med 6–7. Revanschen kom dagen därpå efter att Frölunda kunde besegras med 4–2.
Sista matchen, mot Linköping, gjorde vi en stark upphämtning från 0–3 till 3–3 men även i den matchen blev det förlust på övertid. I J18-gruppen hamnade samtliga lag på lika många poäng.