Ny målvaktstränare till Djurgårdens damlag och ungdomssida
Publicerad: 2022-05-13
Officiellt
Djurgården är mycket glada över att välkomna Erik Ladhe till föreningen. Ladhe kommer att kliva in som ny målvaktstränare i damlaget, på ungdomssidan samt för NIU:s flickor på ett avtal skrivet till 2024.

– Just målvaktspositionen är i regel oerhört utsatt och ensam. Därför är det viktigt med en målmedveten och driven tränare för våra målvakter, något som vi nu hittat i Erik, kommenterar Djurgården Dams sportchef samt NIU-ansvarige Johan Schillgard.

Erik Ladhe kommer att jobba över fler plan i Djurgården och får ett stort ansvar för flertalet målvakter. Tränaren kommer därför inte endast att arbeta med damerna, utan även ha ett stort fokus på föreningens ungdomar. Utöver damlagets sportchef Johan Schillgard har ungdoms sportchef Jonas Jansson varit delaktig i rekryteringsprocessen och avtalet med Erik Ladhe är skrivet över två år.

– Att vi delar på denna tjänst visar att vi jobbar över gränser och ser att behovet av en bra målvaktstränare är central. Erik kommer att fortsätta med sin del som ansvarig på ungdomssidan, där kontinuiteten bidrar till en utveckling över tid. Han kommer även att växla upp och ta vidare stafettpinnen från vår tidigare målvaktstränare Fredrik Lindgren inom damlaget. Att jobba med målvakterna på damsidan och flicksidan (NIU) är även det en långsiktig plan som vi valt att jobba med, förklarar Schillgard.

– Jag vill även passa på att tacka Fredrik Lindgren för hans tid i Djurgården. Fredrik har varit damlagets målvaktstränare och har även jobbat med våra ungdomar ute på Myren. Det är en fantastisk person och ledare som vi nu tappar, och vi önskar Fredrik all lycka i hans fortsatta civila karriär.

Djurgården Hockey