Djurgården knäckte Almtuna
Publicerad: 2018-08-09
Nyhet
5-2 mot Almtuna i säsongens första match.

Första perioden: Så blev det äntligen den nionde augusti och nedsläpp i (för)säsongens första match. Precis som traditionen lyder stod Almtuna för motståndet, Uppsala-laget kommer från en fin säsong i Hockeyallsvenskan där de slutade fyra.

Redan från start visade Djurgården på en hel del offensivt som kan bli spännande i höst, även om spelet och pucken inte alltid gick enligt plan. Lagen såg inte helt slipade ut, men något annat kan man inte vänta sig i den första matchen.

Sju minuter skulle det ta innan Robin Jensen i mål fick göra sitt första större ingripande, ett test han klarade utan problem. Senare fick Djurgården två numerära överlägen på kort tid, men matchens första mål skulle dröja och den inledande perioden förblev mållös.

Flera möjligheter bjöd DIF på, inte minst Erik Walli-Walterholm med två fina avslut och en annan som testade bortamålvakten var Jakob Lilja.

Mål av Dick Axelsson, Axel Andersson och Jacob Josefsson

Spelet var desto jämnare fördelat i den andra perioden och Almtuna fick mer tid i Djurgårdszonen. Motståndarna skulle belönas för sin inledning och lyckades hitta en lucka bakom Robin Jensen.

Ledningen skulle dock inte bli långvarig och strax därefter stod Dick Axelsson för Djurgårdens första mål. Alexander Urbom assisterade med skott och efter en del kamp mot målvakten kunde nyförvärvet Axelsson hitta nätet. Andreas Engqvist stod för ett viktigt jobb framför målet och höll två försvarare och målvakten ordentligt sysselsatta.

Efter att Axelsson visat vägen till mål tog ett nytt nyförvärv vid, nämligen Axel Andersson. En balja från blå gick raka vägen in i mål och Djurgården tog ledningen. Men precis som tidigare följde det en snabb kvittering efter ledningsmålet och Almtuna såg till att göra 2-2.

Med nio sekunder kvar av perioden klev hemvändaren från NHL fram och såg till att avsluta mittenakten med ledning för DIF. Matchens absoluta höjdpunkt blev ett vackert handledsskott av Jacob Josefsson.

Alsing och Eriksson utökade ledningen

Den tredje perioden såg mer samlad ut och Djurgården såg inte lika rostiga ut som i den första. Även om spelet såg bättre ut började benen bli trötta och första halvan av perioden var händelselös.

Djurgården fick slipa på spelet i numerärt underläge och Almtuna kämpade för att överlista Jensen en tredje gång, något de inte skulle lyckas med. Istället blev det Olle Alsing som klev raka vägen ut från utvisningsbänken och utökade ledningen till 4-2. Efter fyra mål av nyförvärv kunde Henrik Eriksson avsluta matchen med 5-2 i tom kasse.

Fantastiskt skönt var det att äntligen få se Djurgården på is igen och det är många som sett fram emot att säsongen ska dra igång. Nästa match är redan imorgon och då är det Huddinge som står för motståndet. Förra säsongens fantastiska känsla ligger kvar i ryggen och nu kan vi äntligen säga välkommen, säsongen 18/91.