Storseger - Djurgården gick på knock i Västervik
Publicerad: 2023-01-27
#VVIKDIF
Det blev tre härliga och mycket övertygande poäng borta mot Västervik. Linus Klasen öppnade tidigt målskyttet för Djurgården, som stod för en ordentlig urladdning. Redan till den första periodvilan var ledningen uppe i fem mål och segern landade vid 7-0. Olle Liss gjorde Klasen sällskap som tvåmålsskytt, samtidigt som Carl Lindbom höll nollan.

Västervik – Djurgården

Resultat: 0-7 (0-5, 0-2, 0-0)
Skott: 29-28
Mål: 0-1 Linus Klasen (Nilsson, Karlsson), 0-2 Stefan Elliott (Krüger, Lekkerimäki), 0-3 Noah Östlund (Nilsson, Klasen), 0-4 Linus Klasen (Nilsson), 0-5 Olle Liss (Östlund, Krüger), 0-6 Olle Liss (Danielsson, Krüger), 0-7 Nicklas Danielsson (Östlund, Krüger)

Eftersnacket

Huvudtränare Johan Garpenlöv summerar matchen;

– Jag är väldigt glad. Det här är en tuff bortamatch att spela, men jag gillar hur vi tar oss an den. Vi är redo när pucken släpps.

– Jag tycker att vi äger hela den första perioden, sen får vi även lite utdelning på våra chanser. Det känns bra att kunna göra en del mål. Det ger ett självförtroende till gruppen när spelare får producera och det tar vi med oss.

Nyförvärvet Daniel Glad berättar om känslan att ha debuterat samt om vinsten;

– Alltid skönt att ha fått göra den första matchen, oavsett motstånd är det alltid en lite nervös känsla. Det lär väl återspegla sig lite även imorgon när det blir debut på Hovet. Men jag har lite hatkärlek till den känslan och kommer att sakna det den dagen jag inte längre spelar, så jag ska suga in alla känslor imorgon och njuta!

– Om vi pratar om själva matchen tycker jag att vi kommer ut bra i den första perioden. Vi dikterar och dominerar puckinnehavet, vilket ger oss möjligheterna till att göra så pass många mål som vi gör. Sen inför andra ska gudarna veta att det är lättare sagt än gjort att gå ut och spela på samma sätt, men jag tycker att vi hanterar det på ett bra sätt. Vi spelar med självförtroende med pucken och ger inte Västervik någon luft till att komma tillbaka i matchen. Jag tycker också att special teams var bra genom hela matchen, vilket kommer att bli en nyckelfaktor inför vad som komma skall i slutspel.

Hannes Feldin