Så fungerar semifinalen och möjliga speldagar

28 mars 2023 12:00
Spelschema

Tre av fyra kvartsfinaler är färdigspelade och Djurgården har fått sällskap av MoDo samt Björklöven till semifinal. Det står nu klart att Stockholmslaget inleder på bortais och att den första hemmamatchen spelas nästa vecka, antingen onsdag 5:e eller torsdag 6:e april. Läs mer om hur semifinalen spelas här.


Som första lag tog Djurgården i fredags klivet vidare till semifinal i det HockeyAllsvenska slutspelet. Kvartsfinalserien mot Karlskoga blev en kort process, där DIF säkrade avancemang i fyra raka matcher.

4-1 (hemma), 4-1 (hemma), 3-0 (borta) och 6-3 (borta) blev de respektive resultaten, något som innebar 4-0 i matcher. Just de siffrorna var DIF ensamma om att vinna sin kvartsfinal med, då övriga matchserier nått längre.

Nu börjar dock kvartsfinalspelet att lida mot sitt slut. I lördags blev först Björklöven semifinalklara via 4-1 i matcher mot Västerås innan MoDo igår gjorde sällskap efter att ha slagit ut AIK med 4-2 i matcher. Den kvartsfinal som ännu är vid liv är den mellan Mora och Södertälje, där Mora har övertaget med 3-2 i matcher.

Bortaplan först ut i semifinalen

Tre av fyra semifinallag är därmed klara; MoDo, Björklöven samt Djurgården. Precis som i kvartsfinalen avgörs serien över bäst av sju matcher där det bäst placerade laget har hemmaplansfördel.

I och med tabellplaceringen för de tre kvalificerade lagen står det redan nu klart att Djurgården inte kommer att ha hemmaplansfördel. Det betyder istället att vi inleder med två raka matcher på bortaplan, följt av två raka hemma på Hovet.

Precis som inför kvartsfinalerna bestäms motståndare genom att det bäst placerade laget väljer bland de två sämst placerade, vilket innebär att seriesegraren MoDo kommer att avgöra vilka lag som får möta vilka. MoDos val görs efter att samtliga kvartsfinaler är färdigspelade och dröjer därför till det att Mora eller Södertälje tagit sig vidare. Något som sker antingen ikväll eller på torsdag.

Möjliga speldagar

Redan nu står det alltså klart att DIF öppnar upp sin semifinalserie på bortaplan, med första speldag antingen lördag 1:a april eller söndag 2:a april. Det kompletta spelschemat kommuniceras så snart motståndare och speldagar är fastställt.

Semifinal 1
Bortamatch
Lördag 1 april eller söndag 2 april

Semifinal 2
Bortamatch
Måndag 3 april eller tisdag 4 april

Semifinal 3
Hemmamatch
Onsdag 5 april eller torsdag 6 april

Semifinal 4
Hemmamatch
Fredag 7 april eller lördag 8 april

Semifinal 5
Bortamatch
Söndag 9 april eller måndag 10 april

Semifinal 6
Hemmamatch
Tisdag 11 april eller onsdag 12 april

Semifinal 7
Bortamatch
Torsdag 13 april eller fredag 14 april

Du har väl inte missat att vi släppt upp biljettförsäljningen till den första semifinalen på hemmais? Säkra din plats här.