Vi har KVITTERAT i matchserien!
Publicerad: 2019-03-25
DIFTV
Det blev en målfest när vi tog tillbaka initiativet i kvartsfinalserien. 6-3 skrevs slutsiffrorna och vi lyckades få in pucken i varje period. Bra spel på bortaplan och målnollan samt segernollan spräckt.

Det var ett rakare Djurgården som kom till Skellefteå ikväll. Vi gick på mål och försökte minska misstagen. Vi tar ledningen med 2-0 genom först Emil Bemström i powerplay och sen Sebastian Strandberg i boxplay. Just spelet med utvisningar skulle vara viktigt. Skellefteå kom ikapp i första med två mål i PP och det kändes onödigt. Daniel Brodin återgav oss ledningen i slutet av första perioden när förstakedjan skapade ytor. Det målet var viktigt för moralen och vi kunde gå in i pausen stärkta.
Andra perioden blev mer kampfylld men vi hade spelet under kontroll och kunde göra en lite mindre snygg men ändå lika effektiv kopia av deras andra mål förra matchen. En bra målchans av dem, vår back Norell tar pucken i sarghörnan och kastar upp den i banan till Wirtanen som inte tar ner den på volley men åker ikapp den och sen nyper upp den grymt snyggt i krysset. 4-2 och vi var egentligen bara hotade i boxplay – där blir det farligt.
Tredje perioden är vi fortsatt kalla och försöker kontrollera spelet utan att för den skull inte gå för mål när ytorna dyker upp. Skellefteå får in en reducering i spel 4 mot 4 men Dick Axelsson spelar klap-klapp med Olle Alsing fram till 5-3 med fem minuter kvar och efter det är vi aldrig riktigt hotade. Guter slår in ytterligare en spik i kistan med sitt 6-3 i tom kasse och vi har återtagit fördelen av hemmais.
Nästa match är redan på onsdag på Hovet – det finns ett hundratal biljetter kvar. Boka din nu.