KLUBBREKORD!
Publicerad: 2020-02-25
Herr
13 hemmasegrar i rad. Det har aldrig hänt i modern tid. Klubbrekordet togs hemma mot Brynäs efter seger med 3–2.

Hovet hade ett nostalgifilter på sig när vi jagade klubbrekordet i antalet hemmasegrar i följd.
Efter flera historiska inslag innan matchstart fick vi också en drömstart när pucken släpptes.
Redan 3.05 in i matchen prickade Sebastian Strandberg in ledningspucken.
Men bara två minuter senare var det tyvärr kvitterat sedan vi tappat pucken vid offensiv blålinje och bjudit Brynäs på ett friläge.
Men vi skulle återta ledningen innan periodsignalen.
Marcus Högström lyckades få pucken i nät, vilket betydde 2–1 in i paus.
I tredje perioden hade vi ett stort spelövertag och tvingade Brynäs till en tidig time out.
Bäst läge att utöka ledningen hade Dick Axelsson.
Han var nära att göra säsongens mål på Hovet när han dribblade sig emellan två Brynäsbackar, kom fri och fintade ner målvakten, men lyckades inte få upp pucken i nät.
Andra perioden blev mållös, och vi hade länge i tredje perioden ledningen med 2–1.
Men med bara fem minuter kvar, när vi drog på oss en utvisning, kom 2–2.
Men vi replikerade – omgående!
Bara 20 sekunder efter gästernas kvitteringsmål fiskade Niclas Bergfors upp pucken och stötte in den.
Sedan kämpade vi heroiskt i slutminuterna, när Brynäs hade tagit ut målvakten, och tillsammans med bra målvaktsspel höll vi ut och vann med 3–2.
Segern var den 13:e raka på hemmaplan och det betyder klubbrekord i antalet hemmasegrar i följd.