• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 26 September Sep
Fredag Fre 27 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Tisdag Tis 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Fredag Fre 4 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Tisdag Tis 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Fredag Fre 11 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Tisdag Tis 15 Oktober Okt
Onsdag Ons 16 Oktober Okt
Idag 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Fredag Fre 25 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Tisdag Tis 29 Oktober Okt
Onsdag Ons 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Fredag Fre 15 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov

Kämpaseger bärgad

10 januari 2019 21:30
Nyhet

Åh, en sådan härlig dag, gamla fina Djurgår´n vann! Ett riktigt bra målvaktsspel och effektivitet framåt bäddade för en seger uppe i Skellefteå.


Skellefteå började kvällens match i högt tempo och satte snabbt press på ett Djurgården som fick lite problem i sina uppspel mot ett aggressivt SAIK. Hemmalaget hade tidigt bud på ledningsmål och nästan fem minuter in perioden kom det också när Skellefteå stod upp i mittzonen och hindrade ett djurgårdsanfall och serverade Edwin Hedberg som kunde gå in själv i DIF-zonen och söka sig in i slottet och avsluta säkert. 1-0 fick inte stå sig länge för strax efter ledningsmålet för Skellefteå kunde DIF med sitt första skott i matchen snyggt kvittera genom ett rappt skott i plockhandskrysset av Emil Bemström. Djurgården vaknade till efter kvitteringen och lyckades strax efter sitt mål forechecka kvar pucken i anfallszon när Skellefteå ville spela sig ur zonen. Pucken hamnade hos Niclas Bergfors som serverade pucken på bladet hos Henrik ”Hank the Tank” Eriksson som stod parkerad framför mål och kunde stöta in ledningsmålet via stolpen. Skellefteå tog sen över spelet igen. Skellefteå fick ett bra läge att komma tillbaka in i matchen när Djurgården fick en billig utvisning men under två minuter lyckades hemmalaget inte prestera någonting mot ett DIF som briljerade med sitt spel i numerärt underläge. I första periodpausen ledde Djurgården med 1-2 men hade haft bud på fler, bland annat när Robin Norell i slutet av perioden sköt tungt i ribban så det klingade till högt i Skellefteå Kraft Arena.
Den andra perioden hade en liknande matchbild som den första men slutade mållös. Skellefteå förde spelet men Djurgården var mycket tighta i försvaret. När Skellefteå stundtals fick farliga lägen hade Adam Reideborn murat igen kassen, Adam gjorde en riktig stormatch ikväll och räddade 41 av 42 skott. Djurgårdens bästa chans i perioden var ett numerärt överläge och även om man var bra mycket bättre än vad Skellefteå var i sitt powerplay i första perioden blev det resultatlöst. Djurgården hade fler anfall i den tredje perioden och visade upp ett betydligt bättre spel än tidigare i matchen, även tempot höjdes avsevärt. Skellefteå var inte utan chanser men Adam Reideborn var som sagt mycket tät ikväll. Det var en underhållande hockeyperiod där det var jämnt mellan lagen, med övertag för Djurgården som lyckades hålla pucken längre stunder i anfallszon än vad Skellefteå lyckades med. Skellefteå tog ut målvakten i slutet av perioden och försökte forcera för en kvittering men istället kunde Jonathan Davidsson på pass från Henrik Eriksson lägga in pucken i öppen kasse. En riktig kämpaseger var bärgad.