Inför kvartsfinal 2
Publicerad: 2019-03-25
Nyhet
Skellefteå lyckades besegra oss med 2-0 i den första kvartsfinalen. Nu har serien vänt upp till Skellefteå och kvartsfinal 2 kommer att spelas ikväll, 19.00. Det är laddat inför ikväll och Robert Ohlsson vill få med sig marginalerna på vår sida.

– Det är dags att vinna, det är först till fyra som gäller. Vi får chansen att studsa tillbaka nu två dagar senare. Det känns bra, jag tycker att det var en jämn match på Hovet. Matchen visade hur pass viktigt det är att kunna göra mål i 5mot4-spel och även att sätta bytena rätt. Vi missade 2-0 målet när vi gjorde ett dåligt byte. Det är små marginaler i den här matchserien, säger Ohlsson.

Den första kvartsfinalen slutade som sagt i en 2-0-förlust. Båda målen kom i den andra perioden och vi lyckades aldrig resa oss efter det. Enligt Robert var den avgörande faktorn att vi inte lyckades göra ledningsmålet, trots bra chanser.

– Första matchen kändes jämn och tight. Om nått lag hade flest chanser så var det vi, men man måste göra mål på de chanser man får i en kvartsfinal. Det bjuds inte på mycket och man måste nypa dit pucken. Sen kan vi spela ännu bättre och göra allting ännu bättre och göra mål på de lägen vi har.

Men förlusten i den första matchen har inte skapat någon oro i gruppen. Det finns en positiv känsla och det gillar Ohlsson.

– Vi är redo på att vi ska vinna fyra matcher för att gå vidare. Det gäller inte att vinna en, två eller tre, utan du ska vinna fyra matcher. Det måste alla förstå. Man kommer förlora någon match och man kommer vinna matcher. Det gäller att man tror på det man håller på med och det är det viktigaste. Det är klart att det känns bra, när det finns en positiv stämning i laget. Det hade varit skillnad om v hade förlorat med 7-1 och varit utspelade. Men förra matchen var väldigt jämn och den kunde ha gått åt båda hållen. Det har killarna full koll på. Tron på att vi fixar det. Den finns här.

Matchen ikväll börjar 19.00 och den kan man se på C More.

Djurgården Hockey