Julia Östlund förlänger med Djurgården
Publicerad: 2022-03-24
Officiellt
Djurgården kan med glädje presentera en förlängning av Julia Östlunds kontrakt över nästkommande säsong. Forwarden har representerat Stockholms stolthet ända sedan damlagets start och har gjort näst flest matcher av alla i DIF-tröjan.

– Julia är en av våra mest rutinerade spelare i laget, vilket märks på isen men även vid sidan av. Hon är en spelare som bryr sig om våra yngre talanger och vill hjälpa dem i deras resa. Samtidigt är Julia fortfarande lika nyfiken över att driva sin egen utveckling, inleder Djurgårdens sportchef Johan Schillgard.

Det blir alltså en fortsättning i Stockholms stolthet för Julia Östlund, 27 år. Den Gimo-fostrade forwarden var redan säsongen 2014/2015 en del av Djurgårdens allra första damtrupp. Östlund var då med om att spela upp DIF till SDHL, då laget gick helt obesegrade genom såväl Division 1 som kvalspelet.

Sedan dess har Julia Östlund varit klubben trogen och nu förlänger hon sitt avtal till 2023. 27-åringen, med näst flest spelade matcher i Djurgården dams historia, blir därmed nästa erfarna pjäs att skriva på för en fortsatt satsning. Östlund kommer närmast från en starkt skadepräglad säsong, där hon trots det noterat karriärens högsta poängsnitt i SDHL samt slutspel med 13 poäng på 16 matcher.

– Julia har haft ett tufft år med skador, men har hela tiden kämpat sig tillbaka och bidragit i gruppen både som person och som spelare, berömmer Schillgard och fortsätter;

– Hon strävar hela tiden efter att bli bättre som spelare och vill hela tiden nå högre mål såväl personligt som lagmässigt. Att få behålla en sådan typ av spelare är både viktigt för gruppen och för föreningen. Det är en glädje för hela Djurgårdsfamiljen att få möjligheten att jobba vidare med Julia.

Djurgården Hockey