Lilja "straffade" Linköping
Publicerad: 2018-10-30
Nyhet
Vinst på straffar i Linköping efter att Walli-Walterholm och Niclas Bergfors fått göra sina första mål för säsongen. Men matchhjältarna blev ändå Jakob Lilja och Adam Reideborn. Lilja sköt in kvitteringspucken i slutet av tredje perioden och Adam tog samtliga puckar i straffläggningen!

Djurgården inleder veckan med att gästa serieledarna i Linköping och matchen inleddes tidigt med ett numerärt överläge. Hemmalaget höll tätt under pressen men Djurgården skulle fortsätta styra spelet. Inte förrän halva perioden hade avverkats kom Linköping till sitt första skott mot Adam Reideborn, ett skott som målvakten räddade utan problem.

Första kedjan med Josefson, Brodin och Lilja tillsammans med backparet Nilsson och Alsing ställde till med ett ordentligt trassel LHC-försvaret. Pucken var otagbar för målvakten men fastnade på spelare gång på gång och när Djurgården fick till ett sista skott var högen med spelare framför målet alldeles för stor.

Två utvisningar kom att drabba Djurgården under kort tid och under 1,5 minut fick Djurgården ställa upp i tre mot fem. Linköping skulle dock inte få hål på försvaret och trots det långa spelövertaget för LHC vann Djurgården skotten med 8-10.

Erik Walli-Walterholm nätade

Den andra perioden fick en trevlig start och efter 2 minuter och 29 sekunder satt pucken i nätet bakom hemmamålvakten. Erik Walli-Walterholm stod stark som en oxe framför mål och gick inte att rubba, när Gustav Possler lade pucken mot mål styrde #24 elegant in den i kassen.

19 åringen var retligt nära att bli tvåmålsskytt strax efter första målet när Alexander Urbom hittade fram med en vass passning. Den andra perioden var en stark sådan sett ur Djurgårdsögon och gästerna levererade fina målchanser flera gånger om. Emil Bemström snodde åt sig en puck under ett Linköpingsanfall och med snabba skär drog han ifrån motståndarbackarna och utmanade i ett friläge. Precis innan skottavlossning revs han ner och Djurgården tilldömdes straff. Hemmamålvakten lät sig inte luras av straffläggaren Josefson och ställningen förblev 1-0.

Linköping spelade sig in i den andra perioden och kunde kvittera till 1-1 och senare även ta ledningen till 2-1. I samband med det andra målet hittade domarna en utvisning på Djurgården och Linköping pressade enormt för ett nytt mål men utan någon lycka. Perioden avslutades med 2-1 till hemmalaget och Djurgården fick ladda upp batterierna inför tredje.

Stark upphämtning ledde till kvittering

Linköping hittade fram med en tredje puck i nätet tidigt i den tredje perioden, men det gav bara mer bränsle åt stockholmarna. Djurgården reducerade och det var ingen annan än Niclas Bergfors, som drog en lättnadens suck efter att pucken glidit in. Det var ett efterlängtat mål för den assisterande kaptenen och den tillresta Djurgårdsklacken jublade ordentligt från läktaren.

Målet gav Bergfors en ordentlig nytändning och han blev involverad i mer under spelets gång. Smällde på motståndare i den offensiva zonen och jagade efter fler mål. Djurgården krigade efter fler mål och skulle få en belöning för sitt slit. Jakob Lilja smällde till med ett stenhårt skott och pucken for likt en kanon, rakt in i mål. Matchen blev kvitterad och det blev en förlängning för att försöka kora en vinnare.

Efter en sen utvisning på Djurgården i den tredje perioden inleddes förlängningen med en man mindre på isen. I samband med att Djurgården blivit fulltaliga igen drog Linköping på sig en utvisning och hemmamålvakten fick det svettigt under två minuter.

Minuterna i förlängningen tickade iväg och det krävdes istället en straffläggning. Där blev Jakob Lilja och Adam Reideborn straffhjältar och ordande med sig extrapoängen hem till Stockholm.