Inför DIF-Skellefteå
Publicerad: 2018-04-03
Nyhet
I kväll klockan 19:30 är det nedsläpp i den första semifinalen mot Skellefteå. Observera matchtiden som är en halvtimme senare än vanligt.

Skellefteå slutade på femte plats i SHL denna säsong efter att ha tagit 87 poäng på 52 matcher. I kvartsfinal ställdes man mot Färjestad (som slutade en placering ovanför SAIK men med lika många poäng) där man vann serien med 4-2 i matcher.

Djurgården och Skellefteå är de lag som gjort flest mål så här långt i slutspelet. Gästerna har hittills gjort 20 mål på 6 matcher medan vi fått pucken i nät 21 gånger under våra fem slutspelsdrabbningar med Linköping.

Skellefteås forward Per Lindholm har gjort flest poäng i slutspelet så här långt. På de sex matcherna laget spelade mot Färjestad i kvartsfinalerna gjorde Lindholm 7 (3+4) pinnar.

Vår poängliga toppas av Axel Jonsson-Fjällby som gjort 6 (5+1). De fem fullträffarna innebär att vår 20-årige anfallare toppar slutspelets totala skytteliga.

Skellefteå är slutspelets mest utvisade lag så här långt med 110 minuter (Inget av lagen som är kvar har dragit på sig ens hälften så många). Vi har dragit på oss 38 minuter hittills under slutspelet, minst av alla lag som tagit sig till semifinal.

I powerplay har vi gjort mål i 20.00 procent av våra chanser, vilket har gett 4 fullträffar i spelformen. Skellefteå gjorde 2 mål med fler spelare på isen under kvartsfinalerna och hade en effektivitet på 7.69 procent.

Vi vann 3 av de 4 matcherna mot Skellefteå under grundserien och alla 4 möten avgjordes i ordinarie tid. Totalt hade vi en målskillnad på 9-7 mot västerbottningarna.

Bäst utdelning mot våra semifinal-motståndare under serien hade Patrik Lundh med 4 (3+1) poäng på 4 matcher.