"Vill se långa anfall – HV är inte övermänskliga"
Publicerad: 2020-02-26
Dam
I kväll smäller det. Semifinalspelet inleds och match ett spelas på Hovet i kväll. – Vi måste spela vår bästa hockey, säger tränare Rickard Hårdstam.

Vi slog ut AIK med 2–0 i matcher i kvartsfinalserien efter att den sista matchen, i lördags, avgjordes i tredje (!) övertidsperioden.
Sammantaget är Rickard Hårdstam nöjd med kvartsfinalen mot AIK.
– Vi var klart värda att gå vidare, men vi borde ha avgjort den sista matchen betydligt tidigare än i sjätte perioden, säger tränaren.
Nu väntar HV71 i semifinal, ett lag som var överlägsna i grundserien och blev seriesegrare med 18 poäng ner till tabelltvåan Luleå.
En minst sagt tuff uppgift väntar oss.
– Vi måste vara jättenoga. HV är ett väldigt bra lag och vi måste spela aggressivt och inte ge dem tid, säger Hårdstam som tar med sig många bra saker från matcherna mot AIK.
– Framför allt från första matchen, på det sättet vi spelar försvarsspel och inte skänker bort någonting. Sedan vill jag se samma långa anfall, HV är inte övermänskliga i egen zon.
HV71 förlorade bara två matcher under grundserien och vi var det ena laget som besegrade smålänningarna.
– Det var tidigt i höstas, så jag vet inte vad det betyder nu. Men det är viktigt att tjejerna har känslan att det går att vinna mot dem.

MATCHINFORMATION
Djurgården–HV71, semifinal 1
Nedsläpp: 19:00.
Arena: Hovet.
TV: C More.

Hovets entré 11 är det som gäller, och den här belägen på långsidan mitt emot Globen

KÖP BILJETT TILL MATCHEN HÄR!

Djurgården Hockey