Matchsnack: DIF-Brynäs
Publicerad: 2018-01-18
Inför match
Dags för den första matchen i veckans back to back-möte med Brynäs. Det första mötet spelas ikväll på Hovet och det är ett formstarkt lag som kommer på besök. Matchen startar 19.00 och här kommer några saker att ha koll på inför kvällen.

Brynäs kommer till spel med seger i 4 av sina 5 senaste matcher. Senast besegrade man Frölunda på hemmaplan med 4-1.

Brynäs hade en tuff inledning på säsongen men har ryckt upp sig rejält och klättrat många placeringar under hösten och i vinter. Just nu ligger laget på nionde plats men har bara 3 poäng upp till en direktplats till kvartsfinalerna.

Detta blir det andra mötet mellan lagen denna säsong och det första i veckans dubbelmöte. Senast lagen drabbade samman spelades matchen i Gavlerinken Arena och vi vann med 3-1.

Vår poängkung Patrik “Peppe” Lundh hade bäst utdelning i matchen med 2 assist, men gjorde inget mål. De stod istället René Bourque, Marcus Högström och Jesper Pettersson för.

Kvällens motståndare har gjort första målet i 22 av sina 35 spelade matcher, vilket är flest bland lagen i SHL. Vi har inlett målskyttet i 16 av våra matcher denna säsong.

Djurgården och Brynäs har tacklats ungefär lika mycket under säsongen. Gästerna har delat ut 362 “hits” och vi 365.

Den 28-årige amerikanen Aaron Palushaj toppar Brynäs interna poängliga och är med 36 (14+22) gjorda poäng även femma i SHLs totala poängliga. Palushaj har gjort 3 (1+2) poäng på de 2 senaste matcherna.

Brynäs forward Jonathan Granström är SHLs näst mest utvisade spelare denna säsong med 67 minuter på botbänken. Flest minuter hos oss har Mikael Ahlén dragit på sig med 37.