3-1 i matchen – 3-1 i matcher
Publicerad: 2019-04-12
Nyhet
Vi vann kvällens semifinal med 3-1 och har nu samma siffror i semifinalserien. En seger från final. Idag tog vi tag i matchen från start och för första gången gjorde vi första målet. En ledning vi sen aldrig släppte.

Vi tog tag i taktpinnen i första perioden och även om vi inte var lika dominanta som i Karlstad så gjorde vi mål. Sebastian Strandberg som verkligen är i målform såg till att hålla sig framme på en retur och kunde trycka in ledningsmålet efter 8 minuter. Vår klart farligaste kedja låg bakom de farligaste chanserna igen.
Sen kom matchens delikates. Axel Jonsson Fjällby drar upp pucken i mittzon och dribblar sig förbi en back med en enhandsfint som måste ha känts i handleden. I friläget drar han sig åt vänster om målet och lägger sen en passning över till Mattias Guter som får helt öppet mål och kan lägga in 2-0. Då hade vi spelat 17 minuter och behöll den ledningen till periodpausen.
Andra perioden blev mer av ett ställningskrig där gästerna lyckades äta sig in i matchen – delvis tack vare powerplay där de verkligen etablerade ett tryck. Vi fortsatte att vara farliga och skapade lägen för att göra ytterligare mål men pucken studsade inte får väg i de avgörande lägena.
I tredje skulle pucken studsa helt rätt. Robin Norell går ner och täcker en passning. Han får den mitt på hjälmen och det blir till en perfekt passning till Brodin som får ett friläge och nyper upp 3-0 i krysset.
– Svårt att inte spela bra med den här publiken i ryggen, sa Brodin efter matchen. Publiken jublade, sjöng och dansade hela matchen igenom. Trycket på läktarna höll i sig även trots att vi släppte in en reducering med 11 minuter kvar. Sången gav spelarna energi och vi spelade av matchen bra även om vi backade hem lite. Färjestad fick in en puck till men efter videobedömning så dömdes det bort.