• Huvudsponsorer

Högström spelklar till JK-dagen

1 januari 2017 15:00
Nyförvärv

Den spelskicklige backen återvänder till Djurgården efter nyår.


Marcus Högström har skrivit på ett kontrakt med Djurgården som sträcker sig till och med säsongen 2018/19.

– Vi gillar att få hem Marcus och att kunna fortsätta bygga vidare på hans fina utveckling de senaste åren. De flesta spelare når sin fysiska och spelmässiga peak i åldern 27-33. För vår del känns det då givetvis bra att Marcus vill representera Djurgården de närmsta två åren och fyra månaderna, säger Djurgården Hockeys strategiska sportchef Joakim Eriksson.

Backsidan har formats under säsongens gång med spelare som både lämnat och tillkommit.

– I och med att Marcus återkommer och vi adderar honom till vår trupp tycker vi att vi har ett djup, en bredd och en mångfald av spelartyper på backsidan. Vi har tvåvägsbackar i form av Marcus, Emil och Linus, defensiva spelartyper i Falk, Urbom och Varakas samt unga utvecklingsbara spelare i Bernhardt och Ollas-Mattsson. Vi gillar den backsättning vi kommer att landa efter JVM. Förutsatt att vi inte får några nya långvariga skador står vi väl rustade inför den andra halvan av serien.

Högström inledde säsongen i ryska Spartak Moskva i KHL men har den senaste tiden spelat nio matcher i finska HIFK. Där återstår nu två matcher innan han drar på sig djurgårdströjan igen.

– Det känns som att komma tillbaka hem igen. När jag tänker på det så här känns det ganska solklart. Det ska bli grymt kul. Jag tror att jag har sett alla matcher den här säsongen. Kanske att jag har missat en eller två, men annars har jag sett alla, säger Marcus Högström.

Från skärmen har Högström därmed redan hunnit få sig en bild av årets Djurgården.

– Man har kämpat och kämpat men inte fått så mycket utdelning. Som det sett ut har det varit lite för tunt framåt. Det hoppas jag att vi kan göra lite bättre efter jul.

Kontraktet är skrivet från den 1 januari 2017 och Högström är spelklar till Järnkaminernas Dag då Djurgården möter Linköping på Hovet den 5 januari.

Nyheten presenterades först på ett julkort skickat till alla säsongskortsinnehavare.