Adam spikade igen Västerbotten
Publicerad: 2018-10-18
Nyhet
Djurgården är mitt uppe i en tuff vecka med flera bortamatcher. I tisdags var det Tappara, idag gick resan till Skellefteå och på lördag är det match i Karlstad mot Färjestad. Skellefteå ligger två poäng efter Djurgården i tabellen och det skulle bli en tät kamp uppe i norr. Inte minst ur målvaktssynpunkt, för DIF vaktade Adam Reideborn men på andra sidan isen vaktade ett annat välbekant namn – nämligen Mantas Armalis.

Flera numerära underlägen kom att drabba gästerna under inledningen och stockholmarna hade därför inte så många minuters anfall. Extra skönt var det därför när Djurgården gjorde matchens första mål genom Daniel Brodin. Skellefteå kunde inte göra mål på något numerärt överläge och när matchen fått lite stabilitet utan avblåsningar satt 0-1 bakom Armalis. Det var ett skott från Jacob Josefsson som Daniel Brodin enkelt styrde in i mål.

Efter en inledning som förklarligt nog stod till Skellefteå fördel hämtade stockholmarna ikapp väl. Med ett fulltaligt lag på isen var Djurgården farliga och innan perioden tog slut stod det 0-2 på tavlan. Albin Lundin var stark som en oxe när han tog sig igenom försvaret och med lite hjälp av Emil Bemström nådde han hela vägen fram till och in i målet.

Jonathan Davidsson enda målskytt i den andra perioden

Djurgården hade minst sagt en bra utdelning på sina skott och på det sjunde skottet satt 0-3 i målet. Jonathan Davidsson har kommit hem som en frisk fläkt och satte sitt tredje mål på två matcher ikväll. Assisterad blev han av Gustav Possler. Tredje målet bakåt innebar ett målvaktsbyte i hemmalaget och nu ställdes Djurgården mot Gustaf Lindvall.

Skellefteå gjorde många rätt spelmässigt men utan att lyckas överlista Djurgårdsförsvaret, till slut tappade hemmalaget sitt skickliga spel och det blev mer och mer grinigt på isen. Det blev gruff efter varje avblåsning och till slut skickade domarna ut en spelare från varsitt lag för att lugna ner det hela. I spel fyra mot fyra styrde DIF mycket men Skellefteå stod för de vassaste målchanserna. Adam Reideborn gjorde sig extra stor och stoppade flera frilägen och vassa puckar från hemmalaget.

I slutminuterna av den andra perioden kom ett efterlängtat numerärt överläge för DIF och det var flera snygga kombinationer som testade målvakten men inget som skulle resulterade i mål. Matchen gick till vila med övertygande 0-3 i mål.

Adam Reideborn murade igen

Känslorna skulle bubbla upp desto mer i den tredje perioden och inte minst efter att Jesper Pettersson åkte på en ordentlig smäll. Backen blev liggandes en stund innan han tog sig till båset och under tiden var det flera djurgårdare som ville göra upp med motståndarna. Ingen utvisning delades ut och spelet kunde fortgå. Tills det blev dags för nästa gruff och då var det Erik Walli-Walterholm som sänkte en motståndare till isen vilket renderade i utvisningar för de båda lagen.

Djurgården jagade aggressivt ett fjärde mål och det blev en lång kamp mot målvakten. Det var sekvenser under perioden som desto mer liknade ett powerplay eftersom Skellefteå backade ner i en box. Adam Reideborn fortsatte att briljera i målet och var omutbar för Skellefteå.

Efter en hög klubba på Emil Bemström som började blöda blev det fyra minuter för Djurgården i ett numerärt överläge. Innan utvisningen hade Djurgården spelat ett energiskt och dominerande spel och det späddes bara på ytterligare. 0-4 bäddades fint i kassen av Marcus Davidsson och därefter stängde Emil Bemström matchen med 0-5. Två snabba mål i numerärt överläge som bara stärkte den fina statistiken Djurgården har i spelformationen, i skrivande stund på första plats procentuellt.

Skellefteå skulle få chans att förfina i slutminuterna av matchen men Adam Reideborn hade rest en mur som blev omöjlig att spräcka hål på. Med Djurgårdens fem mål mot Skellefteås noll tog DIF tre solklara poäng med sig hem till Stockholm.

Celine Kristiansson