Lyckad NHL-vecka i Globen
Publicerad: 2019-08-16
Stockholm Hockey Week
Flera NHL-proffs har tränat med oss den här veckan. Under fredagens avslutande pass bjöds allmänheten in och vi vill rikta ett stort tack till er i publiken som fanns på plats i Globen – trots att det var en vardagsförmiddag.

Sedan i måndags har flertalet NHL-spelare, som Gabriel Landeskog, Patric Hörnqvist, Alexander Wennberg och Fredrik Claesson med flera, tränat med oss.

Träningarna har varit intensiva och väl genomförda.

Något som uppskattas av båda parter.

– Det är alltid kul att komma hit och köra hårt med gamla lagkamrater och polare. Det är också speciellt att vara tillbaka på Globen, säger Wennberg efter fredagens sista pass.

– Allt har varit väldigt bra uppstyrt vilket gör att det känns som att säsongen kommer närmare, fortsätter han och blickar nu fram mot en ny hockeyvinter med Columbus Blue Jackets.

– Det känns spännande, spelare kommer och går. Det är mycket nytt. Jag går in i säsongen med en positiv inställning.

Vår huvudcoach, Robert Ohlsson, har funnits med på isen tillsammans med NHL-proffsen och han menar att deras medverkan har haft en positiv effekt på laget.

– Det har framför allt varit inspirerande för våra yngre grabbar i laget. Att de får uppleva hur mycket och hur lite som skiljer mellan SHL och världstoppen. Att ha NHL-spelarna på plats har också gjort att kvaliteten på träningarna höjts.

Under fredagens avslutande pass i Stockholm Hockey Week öppnades också portarna för allmänheten.

Ett hundratal kom till Globen för att titta på träningen och vi vill rikta ett stort tack till er som lyckades vara på plats trots att det var en vanlig vardagsförmiddag.

Djurgården Hockey