Storseger i första kvartsfinalen
Publicerad: 2021-03-01
Dam
Det förutspåddes bli en jämn kvartsfinal. Men vi gasade på direkt och krossade Linköping i första mötet i bäst av tre. En stark mellanperiod – och tre tvåmålsskyttar – gjorde att vi kunde vinna med 7–3.

Vi lyckades sprinta förbi just Linköping i slutomgångarna av grundserien och knep fjärdeplatsen i tabellen.
Och när vi nu möter tabellfemman i kvartsfinal bedömdes det bli den jämnaste serien av samtliga.
Det blev inte riktigt så – åtminstone inte i det första mötet.
Efter att Alexis Mauermann spräckt målnollan i slutet av första perioden bjöd vi på en riktig målexplosion i period två.
Då gick vi från 1–0 till 5–0 på bara drygt sju minuter.
Först prickade Nicole Hall in 2–0, Andrea Dalen följde upp med dubbla mål och Nicole ville inte vara sämre utan även hon sköt in sitt andra mål.
Linköping reducerade, men drog sedan på sig två utvisningar och vi fick spela i fem mot tre. Det numerära överläget gav förvisso ingen utdelning, men kort efter att hemmalaget blivit fulltaligt höll sig Sofie Lundin framme och fixade 6–1 innan andra periodpaus.
Vi hade inte bara gjort sex mål efter 40 minuter, utan hade även 38–12 i skott.
I tredje perioden avtog vårt målskytte och i stället kunde Linköping putsa till siffrorna.
Efter två sena mål av östgötarna ville inte Alexis Mauermann vara sämre och prickade in sitt andra mål i matchen. Tre tvåmålsskyttar, alltså, och seger med 7–3 gör att vi därmed har kopplat ett grepp om kvartsfinalserien och vi kan kvittera ut semifinalbiljetten redan på onsdag hemma på Stora Mossen.