DIF befäster andra platsen
Publicerad: 2017-12-26
Matchrapport
Publikfesten i Mora blev till en målfest för DIF. Adam Reideborn var 100% ikväll och målskyttarna för DIF var Calle Ridderwall, René Bourque, Simon Johansson och Niclas Bergfors.

Adam Reideborn tog plats mellan stolparna ikväll och kastades in i hetluften direkt. Jacob Lagace fick tidigt en jättechans och senare fick Mathias Bromé lägga en straff, men inget av Moras offensiv kunde få seriens bästa målvakt på fall.

Med ett välfungerande försvar kommer också förtroendet framåt. 1-0 dröjde inte länge för DIF och det var kaptenen själv som öppnade målskyttet ikväll. William Lagesson fintade bort sin motståndare och ordnade yta centralt att avlägga ett stenhårt skott, returen damp ner framför Calle Ridderwall som enkelt la in pucken i öppen kasse.

Även René Bourque skrev in sig som målskytt i den första perioden och det var ett skott av klass som gick in i kassen. Kanadensaren stod på den förlängda mållinjen och hittade en minimal lucka i det närmsta krysshörnet. Ytan räckte precis till för en puck och det drog #19 nytta av.

Resultatmässigt lämnade inte perioden mycket mer att önska, 2-0 gav en skön känsla inför nästa period men något som hängde i luften var en ful tackling som sänkte Andreas Engqvist. "Jag måste kolla på repriser och liknande, men från bänken ser det tveksamt ut. När en kille får kliva av med ont i huvudet har något gått snett. Skönt att vi leder med 2-0, men just nu är jag lite frustrerad över det", sa Calle Ridderwall till C More i periodpausen.

Simon Johanssons första balja

Mora stod på pottan under flera, långa, sekvenser i den andra perioden och Djurgården njöt av matchbilden. En som njöt lite extra var Simon Johansson som i sin fjärde SHL-match gjorde karriärens första mål och poäng i högsta ligan. Skottet kom från blå och hamnade i perfekt höjd över målvaktens benskydd, pucken gick inte att stoppa och 3-0 var ett faktum.

Djurgården fortsatte att leka sig igenom perioden och hemmalaget hade inget mycket att komma med. Mora hade en vass målchans i perioden där motståndaren fick pucken centralt framför målet och stor yta, Reideborn som stod långt ut var blixtsnabb tillbaka i rätt position för att stoppa pucken.

Ingen utvisning kom att drabba lagen i den andra perioden och Djurgården spelade igenom perioden relativt enkelt. Mora glimmade till då och då men inget som DIF behövde stressa upp sig över. Skotten slutade 12-9 till DIF.

Reideborn omutbar

Målfesten fortsatte in i den tredje perioden och 4-0 stod på tavlan efter att Niclas Bergfors fick loss pucken till ett friläge. Pucken svajade till på mållinjen men trillade in och för att vara extra säker störtade Henrik Eriksson fram för att se till så den verkligen var i kassen.

Mora fick chansen att reducera i ett numerärt överläge men den som var närmast att göra mål var Lukas Vejdemo. Pucken gick i övrigt mestadels mellan Djurgårdsklubbor och Mora såg orkeslösa ut. Adam Reideborn var omutbar i målet och det gjorde hemmalaget frustrerade. Djurgården å andra sidan trivdes bra med en 4-0 ledning och det syntes på spelet.

Det var aldrig någon fråga om var kvällens tre poäng skulle gå, DIF promenerade sig igenom matchen och slutresultatet blev 4-0. Mora försökte stoppa blödningen genom att byta målvakt i den andra perioden men inte ens det skulle stoppa järnkaminerna.