Stoppels sportrapport | vecka 4
Publicerad: 2023-01-24
Herrlag
K-G Stoppel går igenom nuläget i herrlaget med fokus på förra veckans dubbelmöte mot MoDo. Sportchefen ger även en uppdatering kring spelartruppen och transfermarknaden, när drygt tre veckor återstår till deadline.

Det blev ett skönt trendbrott och en stark seger senast mot MoDo, via 3-0 på Hovet. Hur går dina tankar om fredagen?

– Det var jätteskönt att få den matchen efter den svit som vi haft på flera förluster. Att vi då genomför en så bra och stabil match över 60 minuter, där vi ser många av de ingedienser som vi eftersökt, var efterlängtat. Jag tänker då på skridskoåkning, fysiskt spel, bra defensiv och så vidare.

Vi har gått igenom en krävande period med tyngre resultat. Hur upplever du att laget hanterat den här utmaningen?

– Jag tycker att det varit ett bra driv och en positiv känsla i gruppen och i laget. Sen är det klart att det påverkar när man torskar matcher. Periodvis i matcherna har vi spelat bra, men det har varit perioder som också straffat oss hårt och som inte gått att reparera sen. Men gruppen har hanterat den här tiden bra.

Förlust borta efter några olyckliga minuter, men som sagt seger i returen på Hovet. Förra veckans dubbelmöte mot MoDo var ett klart steg framåt, vad ser du i de två prestationerna?

– Det är just att vi fått tillbaka många spelare, och även börjat hitta kontinuiteten i saker. Det är också det som kommer att vara det viktigaste för oss. Att fortsätta kunna jobba med och trycka på de saker som vi behöver fokusera på.

Vad gäller spelartruppen är det nu drygt tre veckor kvar till deadline. Vi söker sen tidigare efter förstärkning, något nytt där?

– Ingen förändring i planen, utan prioritet är som tidigare på backsidan. Vi vill hitta en eller ett par backar att stärka upp med där. På forwardssidan tycker vi att vi besitter skicklighet, där är det mera skridskoåkning och storlek som vi tittar efter.

Hannes Feldin