Välkommen hem till Djurgården, Dick Axelsson

30 december 2021 14:00
Officiellt

Djurgården är mycket stolta över att presentera en återkomst för Dick Axelsson. Den spelskicklige och tävlingsinriktade Stockholmssonen, med totalt fem säsonger bakom sig i Djurgårdströjan, har skrivit på ett avtal säsongen ut.


– Det känns så klart väldigt bra att ha Dick tillbaka i laget. Han är en person som har förmågan att bidra positivt i en grupp och på isen vet vi alla vilka egenskaper som han besitter. Dessutom har Dick en lång bakgrund här och det är också en viktig parameter, då han har ett stort hjärta för Djurgården, säger Djurgårdens tf. sportchef K-G Stoppel.

Dick Axelsson, 34 år, är en spelare med gedigen bakgrund i såväl Djurgården i som svensk hockey. Den spelskicklige forwarden har under karriären gjort elva säsonger i SHL, där det blivit 297 poäng fördelat på 121 mål och 176 assist. De tre senaste säsongerna har Axelsson representerat Stockholms stolthet, som han lämnade efter avslutad säsong i våras.

Under sina totalt fem säsonger på Hovet har den Stockholmsfostrade spelaren svarat för 174 matcher i SHL samt 27 i SM-slutspelet, och våren 2019 var Dick Axelsson med när Djurgården nådde SM-final. Efter att ha hållit upp under hösten, där forwarden stundtals figurerat i lägre divisioner, väljer nu Axelsson att göra comeback. Avtalet är skrivet säsongen ut och Djurgården välkomnar en stark tävlingsmänniska tillbaka.

– Dick behöver ingen närmare beskrivning, mer än att det är en del av rekryteringsstrategin som vi jobbar efter. Det vill säga en stark Stockholms- och Djurgårdsanknytning med spelare som verkligen vill vara med och bidra, kommenterar Djurgårdens utvecklingschef Tobias Pehrsson och fortsätter;

– Vi vill se en Dick som kommer in med sin naturliga kaxighet, sin energi och sin tävlan för att vinna. Sen behöver vi ha tålamod med Dick, som ska få en bra träning och steg för steg nå bästa matchform. Ett tålamod som vi kommer att ha och Dick kommer att jobba mot. Framförallt vill vi se Dick i full slagkraft under våren.