Björnfot debuterade mot Färjestad
Publicerad: 2018-10-22
Nyhet
När Tobias Björnfot vaknade på lördagsmorgonen hade han ingen aning om att han skulle spela seniorhockey för första gången samma kväll. Men när slutsignalen gick i Karlstad hade han inte bara debuterat, utan han hade även haft en istid på 10.50 min.

Tobias Björnfot är ytterligare en ungdomstalang som har debuterat i seniorlaget den här säsongen.

Han startade sin ungdomskarriär i IFK Täby innan han anslut till vårt juniorlag 2016. Hos oss var han med och tog J20-guld förra säsongen och nu har han alltså debuterat i seniorlaget. I första matchen fick han en istid på anmärkningsvärda 10 minuter och 50 sekunder. Speciellt, med tanke på att det inte var helt självklart att han skulle spela.

– Jag stod och värmde upp inför vår J20-match i Gävle och då kom coach och sa att det bara var att hoppa på tåget tillbaka till Stockholm. Där plockades jag upp och kördes till Karlstad. Jag kom fram lite innan matchstart.

Eftersom Bobbo Petersson klev av matchen i den första perioden fick Björnfot väldigt mycket mer speltid än vad han hade trott på förhand.

– Jag kom direkt in i hetluften i och med att Bobbo klev av. Jag var faktiskt inte så nervös utan tyckte mest att det var roligt och extra roligt att spela inför såpass mycket publik. Alla lagkamrater var väldigt peppande och jag kände att det bara var att gå ut och köra. Det var en speciell känsla. Jag kommer faktiskt inte ihåg så mycket av matchen förutom att det var väldigt roligt!

Tobias hoppas på att det kommer bli flera matcher för honom den här säsongen.

– Jag ska jobba på och kriga, förhoppningsvis får jag spela igen. Jag är redo.

Djurgården Hockey