Meriterade SHL-centern Ludvig Rensfeldt till Djurgården
Publicerad: 2021-05-05
Officiellt
Djurgården presenterar Ludvig Rensfeldt som ny spelare i Stockholms stolthet. Den storväxte och välmeriterade centern anländer med sju säsonger av SHL-spel bakom sig på ett avtal som är skrivet fram till 2023.

– Det känns väldigt bra att ha kommit överens med Ludvig. Vi har följt hans utveckling ända sedan landslagsdebuten under tiden i Rögle och har nu efter flera års försök hittat en tvåårslösning, berättar Djurgårdens strategiske sportchef Joakim Eriksson.

Ludvig Rensfeldt är ett både etablerat och välbekant namn inom SHL-hockeyn. Den Gävlefödde centern slog först igenom i hemstaden, där han debuterade för Brynäs herrlag säsongen 2010/2011. Efter ett år i Kanada och OHL vände sedan Ludvig hem till Sverige för spel i HockeyAllsvenskan, först med Malmö och sedan i Rögle.

Med just Rögle var Rensfeldt sedan med och nådde uppflyttning till SHL, en liga som centern nu gjort sex raka säsonger i. Tre år i Ängelholm har följts upp av ett år i Timrå och senast två år i Örebro. Nu har Ludvig Rensfeldt alltså skrivit på för Stockholms stolthet, ett avtal som löper över två säsonger.

– Ludvig är en lugn och trygg person som kan spela både forward och center. Han är dock främst rekryterad för sitt centerspel, där hans goda spelförståelse gör honom väldigt ansvarsfull i sitt spel. Förutom sina egenskaper i tvåvägsspelet är han är också relativt storväxt och stark i närkampsspelet, kommenterar Joakim Eriksson.

Sammanlagt står Ludvig Rensfeldt idag på 319 spelade SHL-matcher. 29-åringen har noterat 63 mål och 80 assist, något som totalt ger 143 poäng. Samtidigt är centerns register bredare än så och Ludvig besitter goda egenskaper i spelets båda riktningar, inte minst med sin fysiska storlek och sin speluppfattning.

– Jag ser en tydlig profil, identitet, spelartyp och flera egenskaper på det spelmässiga planet som inger en ökad grad av balans till vår centersida. Ludvig är en pålitlig och laglojal spelare, sammanfattar Djurgårdens utvecklingschef Tobias Pehrsson och utvecklar;

– Vidare har Ludvig en erfarenhet och mognad, samt en personlighet som berikar vår grupp. Vi värderar olikheter och karaktärer i rekryteringen, där Ludvig kommer att bidra till gruppens utveckling.

Djurgården presenterar Ludvig Rensfeldt i samarbete med Athletic Work.

Djurgården Hockey