Berndtsson inför LHC hemma på lördag: "Stor tro på det vi gör"
Publicerad: 2019-01-10
DAM
I helgen for damlaget upp till Luleå och Modo för årets första matcher. Hem kom man utan poäng och nu på lördag är det ett revanschsuget lag som kommer till spel mot Linköping på Hovet.

TÅLAMOD, det är ordet 30-åriga målvakten Lovisa Berndtsson tycker summerar säsongen hittills.

Berndtsson som gör sin fjärde säsong för Djurgården har vakat kassen majoriteten av matcherna och nog har det varit en säsong som började trögt för laget.
– Början av säsongen gick lite tungt och det var mycket nytt från start. Vi har visat stort tålamod och haft en stor tro på det vi gör och det har gett resultat. Vi lär oss av våra misstag och blir bättre för varje dag.

Hur har det känts för egen del?
– Det har varit lite upp och ner denna säsong. Överlag har det känts bättre nu än förra säsongen. Jag har haft några riktiga bra matcher men också några mindre bra. Det jag försöker hitta är jämnheten att hålla en hög nivå varje match för att ge laget chans att vinna.

"Vi ska foksuera på vårt lag och vårt spel"

På lördag kommer man till spel med två förluster i bagaget och det mot två av seriens starkaste lag, trots det finns det mycket att ta med från helgen.
– Trots resultaten tycker jag vi gjorde två bra matcher uppe i Norrland. Vi lägger mycket puckar på mål och är mycket tuffare framför vårt eget mål. Det kommer bli viktigt på lördag samt att vi även har bra PP och PK.

Senast lagen möttes var nere i Linköping och SAAB Arena där LHC gick vinnande, men där DIF var det bättre laget stora delar av matchen.
– Det var en bra och jämn match från vår sida där vi gjorde mycket av det vi pratat om innan. Tyvärr var det en stund i andra perioden där vi tappade fokus och mot skickliga lag straffar det sig.

Hur mycket påverkas man av vetskapen att deras stjärnspelare Laura Stalder inte är med?
– Det är ingenting som ska påverka enligt mig. LHC har många duktiga spelare, liksom vi. Vi ska fokusera på vårt lag och vårt spel oavsett vilket lag dem ställer på planen.

Nedsläpp 18.20 på Hovet, entré 18 eller också stannar du kvar med vännerna efter herrarnas match.

Djurgården Hockey