Väck Djurgårdshjärtan till liv- 10 kr för fysisk aktivitet!
Publicerad: 2019-03-25
Nyhet
Drömmar om Hovet, Globen, Stadion och Tele2, när skolgården förvandlas till den stora arenan, kepsen blir en plockhandske och frisparkar slås som Källström. Det är många av oss som ser bilderna och känner dofterna från barndomens lir!

Idag ser det annorlunda ut, barn och ungdomar rör sig allt mindre och en minoritet når idag den rekommenderade mängden av 60 minuter daglig fysisk aktivitet. Det är oroväckande då omfattande forskning visar vilken positiv effekt fysisk aktivitet har på fysisk och psykisk hälsa på både kort och lång sikt. Fysisk aktivet förbättrar vår koncentrationsförmåga, ökar vår kreativitet, minskar stress och ökar vårt välbefinnande, daglig fysisk aktivitet är bland det bästa vi kan göra för att förbättra folkhälsan!

Det många barn saknar idag är det spontana liret på skolgården, innergården eller gräsytan mellan husen. Ett nedsläpp eller en avspark där man färdas från att vara Johan, Abel och Lisa till att bli Stefan Rehn, Johan Garpenlöv och Irma Helin, där svetten rinner och drömmar skapas. Där, samtidigt som bollen hämtas på grannens tomt och målet flyttas för en bil som passerar väcks ett livslångt idrottsintresse, där väcks Djurgårdshjärtat!

Djurgården Fotboll och Djurgården Hockey stöttar fritidshem, lokala idrottsföreningar och skolor i att sätta barn i rörelse runt om i hela Stockholms län. Sedan februari 2018 har våra Mini-Camper aktiverat närmare 6000 barn i över 40 skolor för att ta ett första steg mot ökad fysisk aktivitet och ett livslångt idrottsintresse. För att återuppliva drömmarna och väcka Djurgårdshjärtan därute behöver Djurgården Fotboll och Hockey ditt stöd!

Från den 25 mars kan du när du handlar i Djurgårdsbutiken enkelt bidra med att skänka 10 kr eller mer i samband med din betalning i kassan. När du blir tillfrågad om du vill bidra till Djurgårdens arbete för fler barn i rörelse, säg ja!

Djurgården Hockey