Hanna Olsson: "Det var en bra krigarinsats"
Publicerad: 2017-09-08
NYHET
Efter gårdagens seriepremiär stod det klart att Djurgården trots vissa skador är att räkna med när man tog emot Luleå på Stora Mossen, även om matchen i sig slutade i förlust.

– Hela laget var väldigt sugna på seriepremiär. Det har varit en lång och tuff försäsong så både jag och tjejerna kände mest att det äntligen skulle dra igång. Det var lite premiärnerver såklart men det tillhör.

Djurgården gick in som underdogs men som tränare Roger Öhman var inne på igår så styrde både lagen matchen i vissa perioder, och vilket lag som skulle gå vinnande var inte helt solklart, något Hanna är inne på också.
– Vi vet om att Luleå är ett riktigt bra lag med många bra spelare, men jag tycker vart vi ger dom en bra match som lika gärna kunde gått vår väg.

Hanna Olsson stod för två poäng (1+1), ett mål där hon visade sin styrka inte minst när hon drev in på mål och höll undan en Luleåspelare.
– Jag fick en bra passning från Andrea Dalen och tar in pucken på vänster kant och utmanar backen. Jag försökte bryta in på mål den går inte lite turligt. Det var skönt att få ett såpass tidigt reduceringsmål i början på andra perioden.

– Jag tyckte hela laget startade den perioden på ett bra sätt. Tyckte det var vi som förde matchen, vi förtjänade ett mål.

Med knappt 3 minuter kvar av tredje perioden låg Djurgården under med två mål. Då bestämde sig tränarna för att ta ut målvakten Lovisa Berndtsson och ta in en extraspelare, något som gav utdelning, även om det inte räckte hela vägen.
– Vi lyckades ändå få in ett mål när vi plockade målvakten, det var en bra krigarinsats, det tar vi med oss till nästa match.

Hur var det att vara tillbaka på Stora Mossen igen?
– Jag tycker om Mossen, jag gillar isen. Tycker också att det är en speciell atmosfär där efter att vi vann guld. Sedan att det inte är vår ”hemmaarena”, måste ge dagens ros till Oskar och Robin (materialarna) som gör ett fantastiskt jobb med att vi ska känna oss hemma oavsett var vi spelar.

På söndag väntar första bortamatchen när man åker ner för att möta Linköping, en match som kommer sändas på SVT, kl.13.30.
– Det är ett bra lag och är garanterat revanschsugna från semifinalen förra året. Vi ska göra allt vi kan för att ta tre poäng i Linköping.

Angelica Lindeberg