Tredje vinsten för veckan
Publicerad: 2018-11-18
Dam
Djurgården tog sig till Enebybergs Ishall för att möts SDE ikväll. Laget som man så sent som i onsdags vann mot med 5-2.

Efter gårdagens match mot Göteborg där motståndarna tog ledningen bara minuten in i första perioden var det idag fokus på att börja bra från första nedsläpp, vilket man också gjorde. 28 sekunder skulle det ta innan Isabel Waidacher satte matchens första mål och därmed ledningen till Djurgården.
– Vi öppnar väldigt bra och styr matchen från början, säger lagkaptenen Andrea Dalen.

Man gick till periodvila efter första perioden med en 0-2 ledning efter att även Solveig Neunzert gjort mål. Den andra perioden var det däremot inte riktigt lika positivt. Lite ostrukturerade och vi gör saker lite segt hela tiden. Det blev en mållös period men i den tredje och sista perioden var det ett SDE som gick för en kvittering efter att ha reducerat tidigt. Djurgården slog hål på det dock när Andrea Dalen och Josefine Jakobsen även dem ville in i målprotokollet. Innan matchens slutsignal löd reducerade dock SDE ytterligare en gång till slutresultatet som till slut kunde bli 2-4.

I och med kvällens vinst har Djurgården tagit full pott denna matchvecka och däremot inkasserat 9 viktiga poäng.
– Skönt att vi har börjat ta poäng och få lite flyt. Ger mycket bra energi i laget. Tycker vi lyckas mer och mer med vårt spel. 3/3 matcher denna veckan kan man inte klaga på och tar med oss mycket positivt när vi kliver in i ny vecka, avslutar Andrea Dalen.